<strong>SELGER MEST:</strong> Toyota på salgstoppen hittil i år. Såvidt.
SELGER MEST: Toyota på salgstoppen hittil i år. Såvidt.Vis mer

Toyota selger best

Toyota følger opp fjoråret og leder salgsstatistikken etter to måneder i 2010. Men Volkswagen ligger ikke langt etter.

Snaut 350 biler skilte de to største personbilmerkene i fjor. Også i år er kampen hard og jevn mellom Toyota og Volkswagen. Etter årets to første måneder er forskjellen snaut 250 biler. På de tre neste plassene finner vi Volvo, Ford og Peugeot. At Volvo er oppe på tredjeplass, må kunne karakteriseres som en smule bemerkelsesverdig, all den tid Volvo tross alt plasseres i premiumsegmentet.

6 av 20

Om Toyota leder sammenlagt, er det Volkswagen som har Norges mest solgte bilmodell. Golf troner som i fjor klart øverst på lista. Men Toyota kniper andreplassen med sin Avensis. Forklaringen på Toyotas høye totalsum ligger i at man har hele seks ulike bilmodeller inne blant de 20 mest solgte bilene. Det er ingen andre i nærheten av. Volkswagen har til sammenligning tre.

Hybrid som selger

Verdt å notere er det også at hybridbilen Prius faktisk er Toyotas nest mest solgte modell, på en femteplass totalt. Dette viser at den nye teknologien begynner å bli utbredt i en skala som er helt annerledes enn vi har sett tidligere. Når Auris snart også kommer med samme teknologi, regner vi med at den kanskje har et enda større salgspotensial.

Gammel og god

Årets 10 mest solgte bilmodeller
1. Volkswagen Golf
2. Toyota Avensis
3. Volvo V50
4. Volkswagen Passat
5. Toyota Prius
6. Nissan Qashqai
7. Peugeot 3008
8. Volvo V70
9. Volkswagen Polo
10. Toyota Urban Cruiser
Basert på registreringsstatistikk fra Opplysningsrådet for Veitrafikken AS for januar og februar


Litt ekstra oppmerksomhet fortjener også Volvo som med sin V50 kaprer tredjeplassen også på modellstatistikken. Det er sterkt for en bil som tross alt begynner å dra ganske så betydelig på årene. V50 ble lansert så tidlig som i begynnelsen av 2004. Forklaringen er nok introduksjonen av den drivstoffgjerrige og forholdsvis prisgunstige Drive-versjonen. Denne slipper ut beskjedne 104 gram CO2 og belønnes deretter i avgiftssystemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SUV

Nissan Qashqai er forøvrig Norges mest solgte SUV eller crossover med sin sjetteplass. Mye av forklaringen på dette ligger nok i at Qashqai også tilbys med forhjulsdrift og mindre motorer, og dessuten i en forlenget utgave med syv seter.


Listen over de mest populære merkene og modellene kan du lese her.

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken AS