<strong>FORVIRRING:</strong> Hvor rask er egentlig Toyota Land Cruiser? Foto: Stian Gihle
FORVIRRING: Hvor rask er egentlig Toyota Land Cruiser? Foto: Stian GihleVis mer

Toyota roter

I Toyota-systemet er det delte meninger om hvor rask Land Cruiseren er. Vi oppklarer så godt det er mulig.

Før helgen var vi ute og luftet den nye terrengbilen til Toyota. Opplevelsen svarte til forventningene og Toyota leverer igjen et solid produkt.

Se vår test over stokk og stein med Toyota Land Cruiser.

Problemet er at vi har oppgitt en akselerasjon fra 0 til 100 på 11,7 sekunder. Det er litt tregere enn utgående modell, men denne er også litt tyngre og siden den har identiske motordata har den lagt på seg noen tideler.

I den tekniske spesifikasjonen vi har fått av Toyota oppgir de også en 0 til 100 tid på 11,7 sekunder fra 0 til 100. Dette er tallet for automatgiret bil. For manuell girkasse er tallet 12,4 sekunder.

Så lang er alt vel.

Kaosinformasjon

Det er først når vi begynner å se på nettsidene til Toyota det begynner å gå i ball. Her hersker det reneste kaos, og vi skjønner godt at heller ikke dere lesere forstår dette.

Vi begynner med det mest optimistiske. Toyota Finland oppgir det samme som oss. De er med andre ord på linje med oss og Toyota sentralt.

Toyota roter


Toyota Norge oppgir noe helt annet. de oppgir 14,5 med automatgir og 15,3 med manuelt gir. Det eneste vi kan se er riktig her, er at den er raskere med automat enn med manuell. Toyota Norge får derimot full støtte fra sine franske kollegaer som oppgir det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Toyota roter


Danskene roter også. De oppgir 12,7 for automat og 12,8 for manuell. De tallene har ikke vi sett noe annet sted.

Toyota roter


Svenskene er litt mer på linje med oss. De oppgir de samme tallene som oss, men har snudd om tallene for automat og manuell. De oppgir med andre ord 12,4 for automat og 11,7 med manuell. Det skal være motsatt. Nederlenderne har gjort det samme. Riktige tall, men på feil sted.

Toyota roter


Toyota roter


Tyskland og Belgia har tatt snarveien. De oppgir ikke 0 til 100 i det hele tatt!

Toyota roter


Samme bil

Sammenligner vi de samme bilene? Det er vi rimelig sikre på. Det ser ut som om det er den samme bilen som selges i hele Europa. De andre dataene på bilen ser nemlig like ut.

Denne PDF-en med svært mye informasjon ligger også tilgjengelig for alle på internett.

Alt om ny Land Cruiser (pdf 11 375 kB)

Last ned direkte fra oss her:

Her er lenken. (Stridens kjerne finner dere på side 71).