RAV4 har vært en forholdsvis populær folke-SUV i en årrekke
RAV4 har vært en forholdsvis populær folke-SUV i en årrekkeVis mer

Toyota RAV4 blir elbil

Toyota bekrefter nå at man tar sikte på å ha en helelektrisk versjon av RAV4 klar om et par år. Men bare i USA.

Som vi kunne melde for kort tid tilbake er Tesla i gang med å utvikle prototyper på elektriske biler basert på Toyotas vanlige modeller. Dette er et ferskt samarbeid og man har åpent gått ut og bekreftet at man vil kombinere kompetansen sin i helelektriske kjøretøy under Toyotas merkenavn.

Det har vært knyttet en del spekulasjon til hvilke bilmodeller dette gjelder helt konkret. Nå går Toyota ut og bekrefter en av kandidatene det har vært snakket mest om, nemlig RAV4. Den første prototypen er allerede overlevert til Toyota. Første generasjon RAV4 hadde for øvrig en svært diskret karrière som elbil rundt årtusenskiftet.

USA

RAV4 skal utstyrt med elmotor og batterier videreutvikles for produksjon. Toyota selv sier at de tar sikte på å ha bilen ferdig og klar for markedet i 2012. Dessverre for oss europeere, sier man også at det er USA man i første omgang konsentrerer seg om.

Det er imidlertid liten tvil om at dersom man klarer å fremskaffe en konkurransedyktig elbil for det amerikanske markedet i 2012, vil det neppe ta alt for lang tid før denne blir tilgjengelig for andre markeder også. Europa burde være høyaktuelt i så måte.

RAV4 har vært en forholdsvis populær folke-SUV i en årrekkeFlere på vei

Selv om det er RAV4 som man virker å satse tyngst på i første omgang, skal Tesla også levere en flåte med andre prototyper til Toyota som så skal evaluere dem og eventuelt gi klarsignal for ytterligere produksjonsmodeller.

Dermed er det god mulighet for at Toyota kan stille med flere elbiler til tidspunktet de fleste store produsenter er ventet å elbil-debutere, nemlig 2012/2013.