Bildet viser konseptbilen Toyota Hybrid X fra 2007 Foto: Knut Moberg
Bildet viser konseptbilen Toyota Hybrid X fra 2007 Foto: Knut MobergVis mer

Toyota Prius stasjonsvogn?

Prius får flere fasonger. Vi ser for oss stasjonsvogn eller fleksibil - kanskje en kupé også?

Allerede i 2007 annonserte Toyota at det ville komme mer enn én utgave av neste generasjon Prius (altså den som er på markedet nå).

Ja, det fremgikk faktisk av den japanske bilprodusentens uttalelser at merket ville bringe flere forskjellige hybridbiler til markedet etterhvert. I Frankfurt i september viste så Toyota frem både en hybridversjon av kompaktmodellen Auris og en ladbar versjon av pionérmodellen Prius.

Salgssuksess

Toyota Prius' tredje generasjon er for øvrig betydelig forbedret og er blitt en fullverdig familiebil med høyt teknologisk innhold og god drivstofføkonomi - til en meget interessant pris. I Norge var den faktisk mest solgte modell i september og ved utgangen av oktober var det blitt registrert 1.363 eksemplarer av Toyota Prius.

Hybrid fremfor diesel

Vi kunne i sommer meddele at Toyota - som rent økonomisk har hatt sitt første virkelig vanskelige år - har besluttet å prioritere videreutvikling av hybridteknologien, også mot ladbare biler, snarere enn å satse mer på dieselmotorer. Av det følger det logisk at det vil måtte komme en større variasjon av modeller med elmotor pluss forbrenningsmotor.

Bildet viser konseptbilen Toyota Hybrid X fra 2007 Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Bildet viser konseptbilen Toyota Hybrid X fra 2007 Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg


Bildene vi viser her er av Toyota Hybrid X-modellen, konseptet som ble vist i Genève i 2007. Den kan gi noen idéer om hva slags løsninger Toyota ser for seg, men det er lite sannsynlig at noen Prius-avlegger eller -variant vil få et såpass futuristisk utseende.

Mer realistiske bilder

Da har vi mer tiltro til de bildene som nylig verserte på nettet og som vi lenker til nedenfor. Etter å ha sammenstilt tidligere uttalelser fra Toyota med disse bildene er vi ikke langt fra å mistenke at det som er på trappene er en fleksibel familiebil, kanskje rent ut en fleksi- eller flerbruksbil; en slags hybrid versjon av Verso, men med Prius-familietrekk. Hvis bildene stemmer vil bilen også være lengre enn Verso og, hvem vet, kanskje til og med komme som syvseter.

Klikk her for å se bilder fra nettet, som visstnok skal vise den kommende Prius stasjonsvogn. Vi må si vi synes de sammenfaller ganske bra - særlig de to øverste.

Importøren: No Comment

Intil videre må vi begrense oss til spekulasjoner; vi har kontaktet importøren, som ikke benekter at det finnes informasjon om kommende, nye hybridmodeller, men som ikke vil kommentere hva slags type det blir. Når det gjelder den japanske publikasjonen Yomiuri, mener den å vite at den større og romsligere versjonen av Prius skal komme til neste år, at den skal komme som ladbar hybrid og at Toyota i motsetning til hva de har uttalt tidligere vil erstatte nikkel-metallhydridbatteriene med den mer tidsriktige litiumion-teknologien.

Vi kan inntil videre bare vente - i spenning - og se...