Prius er Toyotas eneste hybridbil på det europeiske markedet. Det blir flere om ikke lenge.
Prius er Toyotas eneste hybridbil på det europeiske markedet. Det blir flere om ikke lenge.Vis mer

Toyota prioriterer hybrid fremfor diesel

Toyota toner trolig ned dieselsatsningen til fordel for flere og bedre hybridbiler.

Toyota har en stund jobbet med å utvikle en helt ny dieselmotor på 1,6 liter, i samarbeid med Isuzu. Denne vil kunne brukes i alle Toyotas mindre biler, og kanskje helt opp i biler som Verso og Avensis. Den vil også passe fint inn mellom dagens 1,4- og 2,0-liter.

Nå er imidlertid dette prosjektet lagt på is, i følge avisen Nikkei Business Daily. I stedet vil ressursene bli brukt på å utvikle nye hybridbiler.

Ny modell snart

For kort tid siden meldte vi for øvrig at Toyota har en ny hybridmodell på gang, som trolig blir vist i løpet av få uker. Les mer om den kommende hybriden her.

At man nå konsentrer seg enda mer om hybridteknologien, styrker mistankene mange har om at flere modeller vil komme som hybrider, både Rav4, Auris og Yaris.

Fortsatt diesel

Auris kan bli Toyotas neste hybridbil
Auris kan bli Toyotas neste hybridbil Vis mer


At man har lagt den nye dieselmotoren på is betyr selvsagt ikke at Toyota ikke vil ha dieselmotorer i fremtiden i mindre og mellomstore biler. Men det betyr at man trolig i større grad må klare seg med det man har. Trolig fordi ingenting er endelig avgjort ennå, som en talsmann for Toyota har uttalt, i følge Bloomberg.com. Dermed er det fortsatt ikke utenkelig at motoren likevel kommer på et eller annet tidspunkt.

Signal

Beslutningen om å fryse dieselmotorutviklingen sender likevel ut et viktig signal. Hybrid vil spille en viktigere rolle i årene som kommer, og det vil til en viss grad gå på bekostning av de konvensjonelle drivlinjene.