Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Toyota Previa (2001)

Skal du ha mest mulig ståltak-cabriolet for pengene, kommer du ikke utenom Peugeot 206 CC. En sjarmerende liten franskmann som kan bli din for en billig penge!

Først i 1991 kastet Toyota seg inn i kampen om de med høye plasskrav med et voluminøst utseende. Da lå motoren under bilen – noe som ga ”morsomme” vinteregenskaper. Salget var labert her inntil ny og enda frekkere utgave kom i 2000. Utfordrerne er Ford Galaxy/Seat Alhambra/VW Sharan, Chrysler Voyager og Renault Espace.

LES OGSÅ:

Den er lettkjørt og krenger relativt lite. Motoren må jages litt, men funker ok og har en bedre tilpasset automatkasse. Hjulspinn oppstår lett, noe som kan skyldes for lite vekt over forhjulene. Men det kan også spores til de dårlige dekkene som satt på. Motormessig er det snakk om en 2,4-liters firesylindret motor på 156 hester. 0-100 km/t på 11,2 sekunder. Toppfart 180 km/t. (Trenger litt pisk, men da lystrer den også.)

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
Det er nesten som å komme inn i en romskip straks du har satt deg til rette. Underlige former, senterplassert instrumentpanel og joystick til girvelger. Og litt hardplast. Setene gir for lite støtte, men det er rikelig med plass. Pluss for lengdejusterbare baksetebenker og skyvedører som forenkler adkomsten bak. Bagasjerommet rommer alt fra 495 til 3250 liter.

Oppsummering
En kjøreglad bil med friskt utseende, fleksible løsninger og solid kvalitet. Vårt eksemplar har gått som taxi og kjørt relativt langt. Derfor er prisen relativt timelig. Håndbrekket henger litt, men ellers fant vi ikke noe å sette fingeren på. Pent brukt med tanke på kjørelengden.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prisene ligger fra 70 – 100 000 for et pent brukt eksemplar, men prisene svinger naturligvis en del ut fra kjørelengde. Sannsynligheten er stor for at du uansett går klar av de fleste driftsproblemer.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Toyota Previa (2001)

Ekstra god plass, bra kvalitet og smarte løsninger

Dyr i drift grunnet bensinmotor og høy vekt, litt kjedelig

Se alle våre tester