Toyota på topp

Fire modeller på ti-på-topp-listen og voldsomme 15,9 prosent markedsandel. Toyota har gjort det godt i Norge det siste halvåret.

Publisert
Sist oppdatert
2.713 PÅ ET HALVÅR: Nye Toyota Corolla har alene en markedsandel på 6 prosent.
2.713 PÅ ET HALVÅR: Nye Toyota Corolla har alene en markedsandel på 6 prosent. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Toyota Corolla er Norges overlegent mest solgte bil (2.713) og har alene en markedsandel på 6 prosent. De betyr at det har blitt solgt nesten like mange Toyota Corolla som Opel har solgt totalt. I tillegg finner vi både Yaris, Avensis og RAV4 blant de ti mest solgte bilene i Norge hittil i år.

Avstanden øker

Volkswagen var Norges overlegent mest solgt merke både i 1998, 1999 og 2000. I fjor gikk imidlertid Toyota forbi Volkswagen. Volkswagen rykket ned på en andreplass, kun slått med 76 biler. Men spenningen fra i fjor er ikke lenger til stede. Selv om Volkswagen med 5.665 solgte biler ligger på en trygg andreplass, er avstanden opp til Toyota for stor til at Volkswagen kan ha noe berettiget håp om å ta igjen den japanske rivalen. Toyota har hittil i år funnet kjøpere til hele 7.240 biler.

Spennende mellom Ford og Peugeot

Nye Ford Fiesta
Nye Ford Fiesta Vis mer

Derimot knytter det seg langt mer spenning til kampen om bronseplassen, som står mellom Ford og Peugeot, med henholdsvis 3.555 og 3.549 solgte biler hittil i år. Peugeot kan takke storselgeren 307 for nesten halvparten av salget (1.701), mens Mondeo (1.913) til nå har vært Fords trumfkort. Vi spår imidlertid at Ford vil øke ledelsen utover høsten. Nye Fiesta er nemlig nå på plass hos Ford-forhandlerne. Vi vil forøvrig publisere en fersk test av denne spennende nykommeren på fredag.

Opel på femte

Opel (3.150) ligger på femte plass, et godt stykke bak Ford og Peugeot. Det er imidlertid interessant å legge merke til at Opel har en så god plassering uten å ha en eneste bil på ti-på-topp-listen. Med nye Vectra på plass i butikkene kan Opel muligens bli med i kampen om tredjeplassen senere i år.

Fremgang for Nissan

Nissan X-Trail
Nissan X-Trail Vis mer

Audi (2.163) har lenge ligget stabilt på sjetteplass, mye takket være A4, som innehar niendeplass på modell-listen (1.201).

Men ikke langt bak finner vi Nissan (2.006), som har rykket opp til en syvendeplass. Dette er et stort fremskritt sammenlignet med 2001, da Nissan var nede på en 12. plass. Nissans bestselgende modell er Primera (890). Årsaken til fremskrittet er imidlertid firehjulstrekkeren X-Trail (723), som har tatt godt for seg siden den ble lansert tidligere i år. X-Trail test publiseres allerede i morgen.

Alle de franske inne

Citroën C3
Citroën C3 Vis mer

Vi biter oss også merke i at Renault (1.639) og Citroën (1.597) har bitt seg fast på henholdsvis niende og tiende plass. Det betyr at alle de franske merkene er å finne på ti-på-topp-listen.

Dette er spesielt interessant for Citroëns vedkommende. Citroën lå nemlig så sent som i 2000 helt nede på en 18. plass. Hvem vet, kanskje Citroën vil gjøre det enda bedre utover året, nå som den friske småbilen C3 har kommet i salg?

 • Her finner du oversikten over de 10 mest solgte bilmerkene hittil i år.
 • Her finner du oversikten over de 10 mest solgte modellene hittil i år.
 • Her finner du flere biltrend-artikler
 • Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer