Toyota: Nytt lys for Camry

Etter 3 år på markedet kommer Toyota Camry med en lett oppgradering. Det er den nye fronten og de nye baklysene som er de mest iøyenfallende forandringene.

Toyota: Nytt lys for Camry

Toyota: Nytt lys for Camry

  1. Stort bilde Camry

Camry er den mest solgte personbilmodellen i USA to år på rad, men har – kanskje nettopp fordi den har et nokså amerikanisert utseende – ikke vært noen bestselger i Norge. I tillegg er den ikke lengre tilgjengelig som stasjonsvogn. Nå kommer Camry i oppgradert versjon, den nye modellen har multireflektorlamper foran og bak.

Grillen er mer fremhevet og sidelistene er nå i krom. Camry har også fått endret design på støtfangeren bak. Innvendig har bilen fått en praktisk detalj i bagasjerommet, der festekroker gjør at poser og bager kan sikres under kjøring. Eiere av ny Camry kan også glede seg over fjernstyrt sentrallås.

Velkjente motorer

Camry beholder sitt ukompliserte motorprogram. Den leveres fortsatt med 2,2 liters 4-sylindret motor med balanseaksler og 130 HK samt 3,0 liters V6 motor med 190 HK. 2,2 literen leveres både med manuelt og automatisk gir. 3,0 literen leveres kun med automatgir. Priser på ny Camry blir kr. 312.000,- for 2,2 liter manuell, 330.500 for 2,2 liter automat og kr 538.400 for 3,0 liter V6.

Dette plasserer Camry på et nokså høyt prisnivå, den koster om lag like mye som en Nissan Maxima QX eller Rover 75 Classic, som begge leveres med 2,0-liters V6-motor mot Camrys firesylindrede 2,2-liter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

DinSide har tidligere testet Camry 2,2, testen finner du ved å klikke her.