Toyota MR2 MKII (1992)

Den første MR2’en var en stor suksess for Toyota. Oppfølgeren ble litt større og vurdert for dyr av importøren. Men etter hvert tok bruktimporten av. Nå får du disse ”billig-Ferrariene” til spotpris!

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andre generasjon MR2 kom på markedet i 1990. Toyotas velprøvde 16-ventilers toliter yter her 156 hester. Oppsettet er klassisk. Bakhjulsdrevet toseter med midtmontert motor som gir optimal vektbalanse, og targatak som gir luft i luggen.

LES OGSÅ:

MR2 kjører som en drøm. Du skal lete en stund etter en bil med så presise kjøreegenskaper, kvikk motor og sporty følelse til en såpass lav pris. Balansen er fin, draget er bar og lyden enda bedre siden testbilen er utstyrt med oppgradert eksos. 0-100 km/t går på 8,1 sekunder, og toppfarten ligger på 218 km/t.

Det finnes også en turboversjon, men disse er sjeldne, dyre, ofte ombygde, og regelrett farlige å kjøre på grensen (turbolag er et kjent begrep som fort kan snu bilen 180 grader rundt).

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
MR2-interiøret er ikke akkurat spektakulært. Men alle knapper og brytere er riktig plassert og det fungerer bra. Som en toseter er det passelig trangt, men Toyota har funnet plass til oppbevaringsrom mellom setene (et regelrett tårn av et oppbevaringsrom, faktisk). Setene er for øvrig svært gode å sitte i. De fleste får slitte sidevanger med tiden, og girspaken flasser fort. Men ellers tåler interiøret tidens tann svært bra.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Bilen kjører bra, kvaliteten er god og bilen er forholdsvis rimelig å kjøpe i disse dager. Her får du rett og slett mye moro for penga. Mange eksemplarer er eid og kjørt av ungdommer, noe som fort fører til høyere bruksslitasje og montering av komplett ubrukelig styling og ”trimming” (les: konisk luftfilter som bare tar opp varmluft og reduserer effekten med mange prosent…).

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Det lønner seg derfor å sjekke historikken på bilen, og styre unna de verst voldtatte eksemplarene. Disse lever ofte på lånt tid. Forsikring kan bli dyrt om du er under 23, men det er omtrent den eneste bekymringen på lang sikt om du finner et pent eksemplar.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Toyota MR2 MKII (1992)

Terningkast

Gode kjøreegenskaper, rimelig å eie

Rånerstempel, lite bagasjeplass

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!