Toyota: Med vekt på det amerikanske

Detroit (DinSide Bil): Nyhetene fra Detroit i fjor var absolutt oppløftende, det var her de for første gang viste det som senere skulle bli Celica. Så ikke i år. Denne gang ble det vist en produksjonsmodell som definitivt var tilpasset det amerikanske marked.

Toyota: Med vekt på det amerikanske


Navnet er Sequioa, og ved første øyekast ligner den på en Toyota Landcruiser 100, men ja: den er enda større. Teknisk sett deler de to likevel en god del, blant annet den fantastiske V8'eren på 4,7 liter med 240 hk og ca. 430 Nm.

Dette er en lett modifisert utgave av motoren som finnes i LC100, og den store nyheten her er at denne bilen med denne motoren faktisk tilfredsstiller ULEV-kravene som snart kommer -- og det er Toyota alene om i denne for amerikanerne viktige klassen.

Vi regner ikke med å se særlig mange av denne bilen i Norge, og benyttet sjansen til å oppleve en bil som snart kommer til Norge på litt nærmere hold, nemlig MR2 Spyder.

Vi så denne bilen på IAA-utstillingen i Frankfurt, men rakk knapt å sette oss i den. Det gjorde vi nå, og inntrykket er positivt. Bilen virker nokså spratansk, men det gjør da også konkurrentene Mazda MX-5 og MGF -- men Toyotaen har en del tøffe detaljer. Vi gleder oss, noe som kommer klart og tydelig frem av kollega Jan Harry Svendsens meget brede glis. Du kan få et nærmere syn ved å klikke på lenken "Stort bilde av interiøret", der hr. Svendsen er velplassert bak rattet…

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbake til nyhetsoversikten fra Detroit