Toyota med magisk lakk

Toyota hevder i en pressemelding at selskapet har utviklet en ripesikker klarlakk. Lexus LS blir førstemann med den "magiske" lakken.

Ifølge Toyota har den nyutviklede lakken de reneste kinderegg-egenskapene. For det første skal den ha meget god evne til å holde på farge og glans - uten krav om noe spesifikt vedlikehold. For det andre skal den være meget motstandsdyktig mot typiske vaskemaskin- og fingernegl-skader. Og for det tredje skal den ha evnen til å reparere seg selv når den faktisk blir skadet.

Fleksibel og elastisk

For godt til å være sant? Vel, våre erfaringer har vist at Toyota ikke har for vane å bløffe når de informerer om nye teknologier. Det er derfor grunn til å anta at den omtalte lakken har meget interessante egenskaper. En av hemmelighetene bak de spennende egenskapene skal være en ingrediens "som bidrar til molekylær binding" og som "gir en tettere struktur enn det som normalt er mulig". Denne ingrediensen skal i neste omgang sørge for at lakken blir fleksibel og elastisk, noe som gjør den mindre utsatt for lys, syreangrep og riper.

Luksusmodellen Lexus LS vil bli den første modellen som får æren av å lakkeres med den nye klarlakken.

Les også:

  • DinSide Motors juveler