<strong><b>BENSIN FORTSETTER:</strong></b> Ordinær bensinmotor vil fortsatt være i salg fra september og ut året.  Foto: TOYOTA
BENSIN FORTSETTER: Ordinær bensinmotor vil fortsatt være i salg fra september og ut året. Foto: TOYOTA Vis mer

Toyota kutter ut dieselmotoren i RAV4

Vurderer du å kjøpe, så må du skynde deg!

Publisert
Sist oppdatert

Toyotas svært populære RAV4 er Norges mest solgte SUV. De har solgt hele 1.672 biler så langt i år, og har dermed overtatt SUV-tronen fra Mazda CX-5.

Det spesielle er at av de 1.672 bilene, så har hele 1.299 vært med dieselmotor. Det gir en dieselandel på hele 77,7 prosent.

Men nå er det altså slutt for denne motorvarianten, melder BilNorge.no

Strenge krav

RAV4 har solgt godt i hele år og opplevd en salgsvekst på pene 32 prosent. Det vekker derfor ikke så rent lite oppsikt at Toyota har bestemt seg for å kutte ut det populære motoralternativet.

Les også: Vi tester RAV4 mot konkurrentene

Årsaken til at motoren ikke lenger skal produseres skyldes at den ikke tilfredsstiller utslippskravene som stilles i Euro6-normen.

Informasjonssjef Espen Olsen bekrefter at produksjonen stanses. Salget vil foregå som normalt fram til september i år. De har i dag rundt 400 biler igjen med dieselmotor. Ved dispensasjon, kan de også selge inntil 360 biler ekstra fra 1. september og ut året.

<strong><b>ERSTATTEREN:</strong></b> Hybrid er løsningen også for firehjulsdrevne RAV4, ifølge Toyota.  Foto: TOYOTA
ERSTATTEREN: Hybrid er løsningen også for firehjulsdrevne RAV4, ifølge Toyota. Foto: TOYOTA Vis mer


Hybriden kommer

Som Dinside har fortalt tidligere, så vil Toyota fra nyttår av introdusere RAV4 Hybrid. Med den modellen på plass har importøren tro på at de skal ta igjen det tapte RAV-4-salget.

Den nye hybrid-RAV4-en får samme drivlinje som Lexus NX 300h. Det betyr 2,5-liters bensinmotor med rundt 155 hestekrefter som er knyttet sammen med to el-motorer. Til sammen gir det rundt 200 hestekrefter.

Les også: Sjekk om din bil står på svartelisten for dieselbiler

- Vi er ikke bekymret. Tvert i mot tror vi at dette vil ta RAV4 til nye høyder, sier Toyotas informasjonssjef til Dinside.

<strong><b>IKKE BEKYMRET:</strong></b> Toyotas informasjonssjef i Norge, Espen Olsen, er ikke bekymret for hva som vil skje med RAV4. Foto: TOYOTA
IKKE BEKYMRET: Toyotas informasjonssjef i Norge, Espen Olsen, er ikke bekymret for hva som vil skje med RAV4. Foto: TOYOTA Vis mer

- Hybrid har vært en fantastisk suksess for våre modeller Auris og Yaris, der det står for over 80 prosent av salget. Løsningen som kommer i RAV4 er veldig bra og vi gleder oss. Dette blir en suksess, sier en selvsikker Olsen.


Blir konkurransedyktig

Prisen på RAV4 med hybrid-motor er det for tidlig å si noe om, men Olsen lover at den blir pris- og konkurranse-dyktig.

Les også: Vi har testet tre ulike plug-in-hybrider

Betyr dette at dere vil kutte ut dieselmotorer på flere modeller, som for eksempel den nye Avensis ?

- Nei, den får dieselmotor vi har laget i samarbeid med BMW. Med forhjulstrekk er det dessuten enklere å klare utslippskravene. Men diesel blir mindre og mindre viktig for oss. Vi har faktisk tro på at den vil selges mest med bensinmotor, sier Espen Olsen i Toyota Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer