Toyota (Honda): Svinedyrt oljeskift

Bilmerke: Toyota
Modell:
Motor:
Årsmodell:
Kilometerstand:

Problem: Mellomservice
På nye biler er serviceintervallet typisk 30.000, ev. 40.000 ( Mazda ) eller hvert andre år. I tillegg så krever de at det skiftes olje hver 15.000 eller hvert år. Dette kaller de for såkalt mellomservice. Jeg hadde min Toyota inn på slik service og fikk en regning på 1250 kroner. Da hadde de byttet olje og filter. Jeg spurte hvorfor det ble så dyrt for et olje skift, og de svarte at dette var jo en mellomservice. Så hva hadde de gjort? Sett på bilen (visuelle inspeksjoner), thats it. Greit nok, det var et dyrt oljeskift. Min bror har en Honda CRV og hadde den inn på mellomservice denne uka, der tok de 2.700 kr. for dette (!!!). Det var kun byttet olje og filter, ingenting annet. De sa det samme der, visuelle inspeksjoner.

Kjære Dinside....blir vi ranet her? På min gamle Toyota pleide jeg og betale rundt 300 kroner for et oljeskift, det var greit. Jeg vet at service er melkeku, men det får da være grenser. På meg virker det som om de har byttet navn på oljeskiftet og tar seg betalt for navnbyttet.

Svar:
Hva skal jeg si? Vi vet jo at det er faste priser på service og det er jo bra at du leverer bilen inn for sjekk og jeg er sikker på at mekanikerne går igjennom det de skal uten å prøve å lure eller rane deg! Dersom du kikker i serviceboka så vil du sikkert se hva som skal gjøres på service og dette tar nok sin tid å inspisere. Husk på at dersom det skulle skje noe med bilen så kan du si at du har jo nettopp vært på service! Oljeskift før var nok billigere og da var det bare oljen som ble skiftet og dessuten var det sikkert mye billigere olje!