Toyota Hiclass 2.4D: Elektrisk

Bilmerke: Toyota
Modell: Hiclass
Motor: 2,4D
Årsmodell: 1994
Kilometerstand: 290.000

Problem: Elektrisk.
Begynte med at jeg stengte av motor, men viften til varmeapparatet fortsatte å gå og hovedlysene kom på. Når jeg åpnet døren stengte alt seg. Altså så lenge døren sto oppe, var alt avslått.

Løsning: Jeg tok ut sikring til taklys/stereo og alt virket greit (unntatt taklys/stereo) 3 dager etterpå satte jeg sikring tilbake, alt fint i 3 dager, så begynte det igjen. Men nå begynte bryteren til varmeapparatet i baksetet å gå av og på.
Forstår ingen ting gjør du?

Svar: Her kan det ligge en kortslutning bak stereoanlegget mellom stereoanlegg, ledninger for varmeapparatet og eventuelt ledning for kupelys. I mange tilfeller er dette på grunn av en hardhendt montering av stereoanlegget. Å ta ut sikringen er ikke løsningen, men det gir deg en god pekepinn på hvor feilen kan ligge. En annen god mulighet ved slike feil er vann i samlestikket som i de fleste tilfeller ligger på venstre side under dashbord, men den beste måten å løse problemet for deg vil nok være å spørre Toyotaverkstedet om hjelp. De har kanskje vært borti dette mange ganger før.