Toyota går for fransk

Toyota tar en Peugeot i jakten på erstatter til Hiace.

Nå er den ute av produksjon, men får en erstatter fra PSA.
Nå er den ute av produksjon, men får en erstatter fra PSA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av Toyotas bestselgere var frem til i fjor den evig unge varebilen Hiace. Så mye solgte Toyota av bilen her hjemme i Norge, at da den forsvant ville VW nesten automatisk få et solid forsprang i kampen om å være Norges mest solgte bilmerke. Nå kommer det en erstatning, men strengt tatt ikke fra Toyota.

Tar over

Det har lenge pågått et samarbeid mellom PSA-gruppen og Fiat om å lage varebiler. Nå skal Fiat ut av dette samarbeidet, og Toyota overtar plassen. Det betyr at Toyota får avarter av Peugeot Expert og Citroen Jumper. Samarbeidet er en løsning for Europa, men
hvorvidt det nye medlemmet i Toyota-familien skal hete Hiace, vites foreløpig ikke.

Plan B

Toyota jobber også med et annet alternativ, en ombygd Toyota Hilux. Denne får et skap over planet som også dekker taket på selve kabinen. På denne måten får håndverkere og andre muligheten til å frakte lange gjenstander i tørre omgivelser, men like fleksibel som Hiace blir den dog ikke. Den kunne man lett gå inn i, når det var påkrevet.

Hvorfor ikke?

I andre markeder har Toyota svært gode løsninger i stedet for Hiace, som blant annet i Sør-Afrika, hvor det produseres en modell med navnet Quantum. Denne ville vært en svært god erstatter for Hiace her hjemme, men manglende godkjennelser for det Europeiske markedet setter en enkel stopper for den slags.

Det betyr at snekkere, murere, budbilsjåfører og andre interesserte snart kan handle seg en Toyota varebil igjen, men i bunnen ligger det strengt tatt en Peugeot og Citroën.

Dette er ikke første gangen vi ser Toyota samarbeide med PSA-gruppen, for Toyota Aygo, Citroën C1 og Peugeot 107 er også samme bil i bunn og grunn.

Toyota Quantum ville vært en god erstatter for Hiace.
Toyota Quantum ville vært en god erstatter for Hiace. Vis mer


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!