Toyota FV2 - konsept med innovativ teknologi

Er dette kjøre-fremtiden?

<b>KONSEPT:</b> FV2 fra Toyota inneholder mange nyvinninger. Blant annet mangler den ratt. Og bildet? Her ser du doningen bakfra. Foto: Hvordan det virker
KONSEPT: FV2 fra Toyota inneholder mange nyvinninger. Blant annet mangler den ratt. Og bildet? Her ser du doningen bakfra. Foto: Hvordan det virker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FV2 ble vist på Tokyo Motorshow i 2013, og i forbindelse med en sak om fremtidens sikkerhetsteknologi er det også interessant å se på noen av løsningene Toyota viser i dette kjøretøyet, som er beregnet for en person.

Ansiktsgjenkjenning
Kjøretøyet skanner fjeset og stemmen til føreren og tolker humøret. Den belyser kjøretøyets ytre skall som matcher førerens smak og humør.

Noe lignende viste de også i 2011, med konseptbilen Fun-Vii, som kan skifte farge etter sjåførens ønske ved hjelp av OLED-teknologi.

Kjenner føreren
Kjøretøyet skal også gjennom kjørehistorikk og humørskanning lære seg førerens styrker, svakheter og vaner, og dermed kunne foreslå blant annet kjøreruter og destinasjon.

Informasjon til denne artikkelen er hentet fra bladet Hvordan det virker (utgave 1, 2015) og er publisert med tillatelse.
Informasjon til denne artikkelen er hentet fra bladet Hvordan det virker (utgave 1, 2015) og er publisert med tillatelse. Vis mer

Styring og hjul

Kjøretøyet mangler ratt. Den styres på en måte som kan minne om hvordan man styrer en Segway eller lignende kjøretøy. Sjåføren bruker overføring av kroppsvekt for å kontrollere kjøretøyet.

FV2 har fire hjul plassert i diamantform.

Dinside har testet flere ståhjulinger, mer finner du her.

Kommunikasjon
FV2 skal kommunisere med andre kjøretøy, såvel som føreren.

Energi
Kjøretøyet har en elektrisk motor, men Toyota sier også at FV2 kan tilpasses fremtidige alternative former for energi.

Mer om ulike typer drivstoff her.

Høyde
Når kalesjen er nede, måler FV2 bare 99 centimeter i høyde. I kjøremodus strekker den seg til 178 centimeter.

Kalesjen fungerer som et lokk når den er lukket, og som frontrute for å beskytte sjåføren når den er hevet.

Se også den litt eldre konseptbilen fra Toyota, Insect fra 2012.