Toyota FT-HS: Ja, takk, begge deler

Snaue to uker før det braker løs på bilutstillingen i Detroit, gir Toyota oss et innblikk i både motorisering og utseende på fremtidige sportsbiler.

Toyota FT-HS: Ja, takk, begge deler

Toyota FT-HS: Ja, takk, begge deler

  1. Store bilder


Bildene viser det vi tror er av Toyotas nyeste konseptbil FT-HS Concept som skal vises på Detroitutstillingen i januar. Den futuriske designen gjenspeiler teknikken. Drivlinjen deler den i stor grad med Lexus GS 450h som vi testet i høst. Det betyr en hybridløsning med både bensin- og elektromotor. Bensinmotoren er en V6'er på 3,5 liter og yter 296 hestekrefter, som i GS 450h. Den batteridrevne motoren gir i tillegg opptil 200 hestekrefter. Samlet makseffekt lander på ca 400 hestekrefter. Kombinert med lav vekt sørger det for at akslerasjonstiden fra 0-100 trolig havner et sted på firetallet.

Hull i modellrekken

Toyota FT-HS: Ja, takk, begge deler


Designen skal være utført av Calty Design, en underavdeling av Toyota lokalisert i California. Formspråket er helt nytt og langt mer dristig enn vi er vant med fra denne kanten. Det er lov å håpe at dette er et signal om at Toyota igjen er i markedet for en seriøs sportsbil, nesten fem år etter at produksjonen av Supra ble nedlagt. Siden den gang har japanerne også sluttet å produsere mer folkelige sportsmodeller som roadsteren MR2 og kupeen Celica. Antagelig derfor ser Toyota nå behovet for igjen å lage biler som i større grad også appellerer det emosjonelle i oss. I tillegg kan de gjøre det på en unik måte, og hva er vel da mer naturlig enn å benytte seg av hybridteknologien som Toyota selv leder an utviklingen av?

Spacet interiør

Toyota FT-HS: Ja, takk, begge deler


Om FT-HS Concept noensinne kan komme i produksjon, er uvisst og avhenger av blant annet responsen den får på bilutstillingen i Detroit, men den virker langt mer jordnær enn veldig mange andre konsepter. Drivlinjen er i prinsippet produksjonsklar og Toyota har både ressurser og motiver til å iverksette produksjon. Om alle detaljene beholdes, er vel heller tvilsomt. Spesielt interiøret bærer sterkt preg av at vi her snakket om et konsept, se bare på rattet, men det er likevel mulig at enkelte detaljer på sikt kan implementeres i en fremtidig sportsbil og Toyotas modeller forøvrig.

I følge kilder anslår Toyota en mulig pris på under 40.000 dollar. Det ville i så fall vært en rekordlav sum for en så høyteknologisk og kraftig sportsbil. Slike spørsmål ligger uansett trolig langt frem i tid, hvis de i det hele tatt blir aktuelle. Toyota Norge sier at de ikke er orientert om FT-HS Concept.

  • Store bilder finner du her.
  • Mer om Detroit-konseptene kan du lese her.
  • Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder