Toyota fornyer Verso S

Verso S har langt fra vært Toyotas bestselger. Nå oppdateres den.

<b>ROMSLIG LITEN:</b> Toyota Verso S erstattet Yaris Verso for tre år siden. Nå kommer den med en rekke oppgraderinger. Foto: TOYOTA
ROMSLIG LITEN: Toyota Verso S erstattet Yaris Verso for tre år siden. Nå kommer den med en rekke oppgraderinger. Foto: TOYOTAVis mer

Det mest iøynefallene med oppdateringen av Verso S, den litt høyreiste mini-fleksibilen som har som konkurrenter Nissan Note og til dels Honda Jazz, er at den har fått "familie-fronten" som nå preger andre Toyota-modeller.

Som det helt nye knøttet, Aygo - den "morsomme trillingen".

Det gjelder eksempelvis den mindre Yaris og den større Auris. Designen kalles "Keen Look". Bilen skal se ut som om den er på hugget, med et skarpt blikk.

Verso S kom på markedet - og skuffet oss noe - for tre år siden og har hatt en diskret karrière siden. Vi testet den i duell mot Hyundai ix20.

NYTT OPPSYN: SÅ veldig annerledes er den ikke, men den har da i større grad enn før Toyotas "famile-look". Foto: TOYOTA
NYTT OPPSYN: SÅ veldig annerledes er den ikke, men den har da i større grad enn før Toyotas "famile-look". Foto: TOYOTA Vis mer


Bortsett fra redesignet front har bilen også fått LED-kjørelys foran, og LED-baklykter. Nye 16-tommers alufelger i "3D-profil"-look er på plass, dertil en ny bronse-metallic lakk som erstatter den lyseblå. (Sic!) I interiøret kan man nå, som alternativ til den litt triste, mono-svarte dekoren, gå for et to-toners tema i brunt.

Viktigere: Forbedret materiale i dashbordet som skal gi høyere kvalitetsfølelse, er introdusert.

Mer utstyr

På mellomste og øverste utstyrsgrad leveres bilen med Toyota Touch 2 med 6,1-tommers berøringsskjerm i farger. Systemet gir tilgang til nettjenester som trafikkinfo via TomTom, Google Street View, Panoramio og Googles lokal-søk med værvarsel, drivstoffpriser og parkerings-informasjon.

Bluetooth for håndfri mobilbruk og musikkstrømming er kommet på plass og ryggekamera er standard. Det er nå også dekktrykksensor. DAB/DAB+ radio kommer derimot som tilvalg.

Oppgraderte Toyota Verso S kommer i salg til sommeren. Priser og informasjon er ikke helt klare enda, men Toyota-importøren satser på å ha det klart i løpet av juni.

HØYREIST: Bygget i høyden, gir Verso mer plass enn Yaris. Foto: TOYOTA
HØYREIST: Bygget i høyden, gir Verso mer plass enn Yaris. Foto: TOYOTA Vis mer