Toyota faller på kvalitetsranking

Toyota må forlate tronen i årets kvalitetsundersøkelse utført av amerikanske Consumer Reports.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvalitet og driftsikkerhet er Toyotas kanskje viktigste varemerke. Ikke så rart siden det japanske merket stort sett har ligget i toppen av de fleste undersøkelser verden over i mange år. Nå har imidlertid det gode ryktet fått seg en liten knekk.

På tredjeplass

Amerikanske Consumer Reports har nemlig nylig sluppet årets rapport om forventet pålitelighet på nybiler, basert på 1,3 millioner kjøretøy nyere enn ti år. Og den lesningen var ikke bare hyggelig for Toyota som tidligere har virket å ha fast abonnement på førsteplassen. Verdens største bilprodusent har nemlig blitt passert av både Honda og Subaru.

Synderne

Camry med V6-motor er blant modellene som gjør det dårlig
Camry med V6-motor er blant modellene som gjør det dårlig Vis mer


Det er først og fremst tre modeller fra Toyota-konsernet som trekker ned. Camry V6, pickup’en Tundra med V8’er og firehjulsdrift, samt Lexus GS AWD scorer alle under gjennomsnittlig og blir dermed ikke anbefalt av Consumer Reports som samtidig understreker at andre utgaver av disse modellene fortsatt holder mål.

Ikke like aktuell her

Resultatet er ganske nedslående for Toyota, selv om man totalt sett fortsatt er blant de aller beste produsentene. Spesielt Camry V6 er en svært populær modell i USA. Noen særlig relevans for norske forhold har denne undersøkelsen dog ikke, all den tid svært mange av modellene, inkludert de tre aktuelle fra Toyota, ikke selges her til lands.

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder