Toyota dropper salgsstopp av Hilux

Toyota stopper likevel ikke salget av Hilux med ordinære 16-tommere slik vi meldte i går. I stedet fjerner man noen ekstra brede dekk fra ekstrautstyrslisten.

Publisert
Sist oppdatert
Om dette er den endelige løsningen på problemene og siste kapittelet i veltesagaen, stiller vi oss imidlertid litt tvilende til.


Hilux-saken ruller videre. Nå hevder Toyota at bilen som nesten veltet i Teknikens Värld elgtest var en kampanjemodell utstyrt med ekstra brede dekk (265/65-16) og at de ordinære utgavene ikke fremviser slike skumle velte-tendenser.

Toyotas versjon

I en uttalelse fra Toyota heter det nå: - Årsaken til nesten-velten i Sverige ser ut til å være de spesielle brede dekkene, som gir ekstra veigrep, konkluderer Toyota. Hilux er ikke konstruert for slike hjul, og den kan derfor oppføre seg uheldig, slik Teknikens Värld erfarte.

Svenskene ikke enige

Toyota dropper salgsstopp av Hilux


Om dette er den endelige løsningen på problemene og siste kapittelet i veltesagaen, stiller vi oss imidlertid litt tvilende til. Teknikens Värld hevder nemlig å ha hatt problemer også med 15-tommers hjul. Og de er ikke de eneste. Sveriges andre store bilmagasin, Auto Motor & Sport, avdekket de samme tendensene i sin elgtest hvor man også holdt på gå på taket. Hjulstørrelse? 15-tommer…Testbilen er for øvrig nøyaktige det samme eksemplaret i de to bilbladenes tester.

Salg som vanlig

Uansett, salget av Hilux med ordinære 15- og 16-tommers hjul fortsetter her til lands. De ekstra brede 16-tommerne med 265 millimeter brede dekk som Toyota nå hevder var årsaken til nesten-velten, vil ikke lenger være mulig å bestille. Et tredvetalls hjul av denne typen er allerede solgt i Norge, men det burde være en smal sak å få byttet disse dersom kundene ønsker det.

Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder



  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer