Toyota Corolla 1.3 XLi 1994: Varsellampe for bremser

Bilmerke: Toyota
Modell: Corolla XLi
Motor: 1,3 liter bensin, 16 valve
Årsmodell: 1994
Kilometerstand: 203.000

Problem: Varsellampe for bremser
Varsellampen min lyser en gang i blant, mellom 5 og 20 sekunder om gangen, spesielt når den drar tyngre enn vanlig (rask akselerasjon, akselerasjon opp en tung bakke ol.), og når jeg bremser hardt inn. Jeg regner med at dette er noe med bremsene, men hva? Kan det være at jeg må skifte bremsevæske? Er dette i så tilfelle noe jeg kan gjøre selv om jeg får hjelp av en bilkyndig?

Dette oppsto for noe mer enn en uke siden, men vi er så avhengige av bilen at vi ikke har gjort noe med det enda. Er det farlig å kjøre bilen? Bremsene fungerer greit, men det er muligens noe tyngre å tråkke på bremsepedalen (ifølge samboer, jeg merker ikke forskjell, men det er stor forskjell i forhold til nye biler). Bilen var gjennom EU test for 1 år siden.

Svar: Når bremseklosser foran og bak slites så vil bremsevæskenivået selvfølgelig nok minke i beholderen og når nivået går under et visst nivå så vil føleren for nivået gi beskjed igjennom varsellampa. Jeg er litt usikker på om det er denne lampa du mener men det tyder jo på det! Det er ingen varsellampe for om bremsevæska bør skiftes ut så denne må du få sjekket på et bilverksted. Den bør normalt skiftes ut etter et par år for at den ikke skal koke. Da får du luft i væska og pedalen går rett til bunns og ingen bremser! Få bilen reparert av et bilverksted så det blir skikkelig utført! Lykke til!