Toyota-bombe: Sinna-Yaris i salg

Yaris har til nå vært sprekest med dieselmotor under panseret, men nå kommer TS med en helt ny 1,8-liters bensinmotor.

Og for mange er kanskje motornyheten det mest spennende med bilen, med 132 hestekrefter og 173 newtonmeter ved 4.400 omdreininger er den bittelittegrann sprekere og sterkere enn 1,8-literen i Avensis. Og lillebror Yaris slår storebror Auris - for der er foreløpig den største bensinmotoren en 1,6-liter.

God kontroll

Med variable ventiltider både på innsug og eksos har man god kontroll med ytelsene. Den nye motoren kjennetegnes ved at brorparten av dreiemomentet er på plass allerede fra 2.000 o/min, og er disponibelt helt opp til effekttoppen ved 6.000 o/min.

Også girkassen skal være ny, en femtrinnskasse der utvekslingene skal være spesielt tilpasset motorkarakteristikken til den nye motoren. Sjalteveien skal være kort, og tilrettelagt for kvikke skift. Med de nevnte raske skiftene går 0-100 km/t unna på 9,3 sekunder, og med litt mer tålmodighet ender toppfarten på 194 km/t.

Mye utstyr

Toyota-bombe: Sinna-Yaris i salg

Toyota-bombe: Sinna-Yaris i salg

  1. Store bilder!


Det er relativt høyt utstyrnivå om bord i Yaris TS. Den blir den Yarisen med mest utstyr som standard. I tillegg kommer GT-effekter som sportsseter, ny støtfanger foran og bak, spoiler og TS-grill.

Med for eksempel automatisk klimaanlegg som standard, likså tåkelys og 17-tommers lettmetallfelger, er ikke prisen på 230.000 kroner for femdørsutgaven så alt for avskrekkende. Og klarer du deg med den litt tøffere tredørsutgaven synker prisen med 4.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For en Volkswagen Polo GTI, som har 150 hestekrefter og er en god del større - men ikke spesielt rommeligere, må du ut med 291.000 kroner – altså en bra bit dyrere. Nærmere er Ford Fiesta ST, også med 150 hestekrefter, men med en hyggeligere prislapp på 247.000 kroner. Ser vi istedenfor på mer rendyrkede sportslige småbiler som for eksempel Mini, har den i Cooper-versjon med 120 hestekrefter bedre akselerasjon og høyere toppfart en Yaris TS, men koster kun 217.000 kroner.

  • Store bilder av Yaris TS.
  • Her finner du mer Toyota-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder