Toyota Avensis Verso

Toyotas nye flerbruksbil, Avensis Verso, ventes til Norge etter sommerferien.

Toyota Avensis Verso
[Ugjyldig objekt (NAV)]

I dag har Toyota to flerbruksbiler i modellrekken sin: Previa og den mindre Picnic. Picnic er imidlertid på vei ut, og inn kommer altså Avensis Verso. Størrelsesmessig plasserer denne nye flerbruksbilen seg midt mellom Previa og den utgående Picnic.

Størrelsesmessig som Space Wagon

Avensis Verso er bygget på en helt ny plattform og lyder de utvendige målene 465 cm i lengden, 176 cm i bredden og 166 cm i høyden. Dette er på størrelse med Mitsubishi Space Wagon. I lengden konkurrerer den med halvsøsknene VW Sharan, Seat Alhambra og Ford Galaxy – men den er altså en del lavere og smalere.

Fem, seks eller syv seter

Målene bak flerbrukskonseptet er rommelighet og fleksible seteløsninger. Dette skal også være ivaretatt i Avensis Verso, hvor du kan velge mellom fem, seks eller syv seter, og to eller tre seterader. Setene kan selvsagt tas inn og ut ettersom behovene melder seg.

2.0 diesel og bensin

Toyota Avensis Verso

Toyotas nye flerbruksbil vil bli tilgjengelig med to motoralternativer – en for de som ønsker bensin på tanken, og en for de som liker diesel. Bensinmotoren er en 2,0-liter med 150 hestekrefter ved 6.000 omdreininger i minuttet og et maksimalt dreiemoment på 192 Nm ved 4.000 omdreininger i minuttet.

Dieselmotoren er D4-D motoren til Toyota, også denne med et slagvolum på 2,0 liter. Denne yter 116 hestekrefter ved 4.000 omdreininger i minuttet, og maksimalt dreiemoment er på 250 Nm ved 3.000 omdreininger i minuttet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen er ventet til Norge i august. Prisene vil starte omkring 370.000 kroner.

Her finner du flere nyheter fra årets bilutstilling i Genève

Denne artikkelen ble publisert første gang torsdag 22. februar i år. Artikkelen er nå oppdatert med bilder fra Genève-utstillingen.