Kvalitetsfølelsen i interiøret i Toyota Avensis er blitt forbedret. Foto: Fred Magne Skillebæk
Kvalitetsfølelsen i interiøret i Toyota Avensis er blitt forbedret. Foto: Fred Magne SkillebækVis mer

Toyota Avensis får facelift

FRANKFURT (DinSide Motor): Toyota er aktive i Frankfurt i år, med ny Hilux, Yaris og hele Prius-familien. Og jommen også en "ny" Avensis.

Det Toyota kaller ny Avensis er i virkeligheten en midtlivs-oppgradering, en såkalt facelift eller ansiktsløftning. Det er ikke lenge siden vi mottok ett eneste bilde - noe obskurt - av den "nye" fronten. Med så lite å gå etter valgte vi å vente til vi fikk se bilen selv med å omtale den.

Så hevder da også Toyota selv at det er den største midtlivsoppdateringen de har foretatt noensinne! Ja, dagens Avensis, som både er designet, utviklet og produsert i Europa, ble faktisk lansert mot slutten av 2007. Den er en av Norges desidert mest solgte biler, i hard konkurranse med andre biler i den øvre mellomklassen som VW Passat, Volvo V70 og Ford Mondeo, men nye sterke kort er kommet til som Peugeot 508 og Hyundai i40.

Mye forbedret

Hva som er blitt forbedret? Ifølge produsenten selv, det meste. Oppgraderte Avensis bygger videre på det som utgjør den utgående modellens styrker; gode plassforhold, relativt god drivstofføkonomi, samt praktiske og fleksible interiørløsninger.

(Les her vår forrige test av Toyota Avensis stajsonsvogn - i duell mot VW Passat!).

Fornyede Avensis er blitt tøffere i trynet. Foto: Fred Magne Skillebæk
Bilens sterke sider, plass, praktiske aspekter og effektiv motorisering, skal være bevart/forbedret. Foto: Fred Magne Skillebæk
Også hekken er noe oppdatert. Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk
Kvalitetsfølelsen i interiøret i Toyota Avensis er blitt forbedret. Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk

Endringene som er foretatt gjelder både sedan- og stasjonsvognutgaven. De berører både bilens design, interiøret, komforten, støy- og vibrasjonsnivå, utstyrsnivåene og motorenes effektivitet, forbruk og utslipp. Altså et ganske omfattende oppgraderingsprogram.


Artikkelen fortsetter under annonsen

Tøffere i trynet

Eksteriørdesignen er forandret. Frontlyktene er blitt smalere, proporsjonene er blitt endret i fronten, der nedre del av grillen nå har en fremtredende plass. Støtfangerne har fått en ny fasong for å senke bilens visuelle tyngdepunkt. Hovedlyktene integrerer nå kjørelys. I hekken er støtfanger og lykter blitt redesignet.

Kvalitetsinntrykk i fokus

I interiøret er det introdusert nye materialer som skal gi en forbedret kvalitetsopplevelse. Innredningen generelt er oppgradert, med mulighet for å velge nye typer setetrekk og andre farger enn tidligere. Dashbord, midtkonsoll og ventilasjonsdyser har fått ny design. Et mer avansert navigasjons/multimedia-system med berøringsskjerm til det produsenten hevder er en konkurransedyktig pris, Toyota Touch&Go Plus, er nå tilgjengelig. Generelt er det gjort en rekke oppgraderinger på utstyrssiden.

Lavere utslipp

Reduksjon av forbruk og utslipp har selvsagt også vært en del av programmet og det er særlig norske kunders favorittmotor, 2.0 D-4D-dieselmotoren som er blitt overhalt i så måte. Motoren, som yter 124 hestekrefter, har fått ny turbolader, endringer i forbrenningskamrene og bedre glødekontroll. Resultat: Motorens krefter utporsjoneres mer regelmessig, hvilket burde gi den en mer behagelig gange. Samtidig er forbruket redusert. Med utslipp på 119 gram CO2 per kilometer, kommer bilen med denne motoren under den "magiske" 120-gramsgrensen som er fiskalt viktig i mange europeiske land.

Vi kommer tilbake med mer om fornyede Avensis når introduksjonen i Norge blir aktuell.