Toyota Avensis D4-D 2001: Ulyd ved kjøring

Bilmerke: Toyota
Modell: Avensis
Motor: D4-D
Årsmodell: 2001
Kilometerstand: 109.000

Problem: Ulyd ved kjøring.
Ulyd ved kjøring på turtall under 1800 i 1. og 2. gearet. Lyden forsvinner når vi trykker inn clutchen. Kan høres ut som om den sliter noe fryktelig når den går på lavere turtall på 1, 2 og 5 gearet. På 5 gearet har det vært sånn i ca 2 år, på 1 og 2 gearet kom det nå for noen uker siden. Toyota sier det er svinghjulet (noe som medfører at vi også må skifte clutch – og da blir det ca 20.000,-). Har hørt nyss i at dette har skjedd tidligere på en importert Toyota Avensis (vår er også importert fra Tyskland), og at det er en produksjonsfeil på noen Rav4. Kjenner du til problemet? Har Rav og Avensisen vår samme type svinghjul? Hva har vi gjort feil med bilen siden dette har skjedd oss. Kjenner du til flere som har hatt dette problemet med Avensis?

Til opplysning har vi også måttet bytte bremsskiver, vifta (den brant seg fast), motoren på bakrute-vindusviskeren er gåen – har fått koblet den til manuell. Det hyler stadig fra viftereima – muligens må denne motoren til viftereima byttes.

Svar: Jeg har hørt at noen har fått dette problemet når de har kjørt en del kilometer og at det er en tidkrevende og dyr jobb. Det er etter mine opplysninger samme motor og da samme svinghjul på disse bilene. Vi får håpe og tro at det kun gjelder noen få biler for jeg har ikke hørt eller lest at dette er et alvorlig problem. Det er dessverre ikke noe mer jeg kan gjøre for deg og jeg finner ikke andre spørsmål i spørsmålet ditt.

Artikkelen fortsetter under annonsen