Toyota Auris i kollisjonstest

Toyotas nye potensielle bestselger gjorde, i motsetning til storebror RAV4, ingen feil og innkasserte de obligatoriske fem stjernene i Euro NCAPs siste kollisjonstest. Også Skoda Roomster, Kia Magnetis og Hyundai Santa Fe ble testet.

Toyota Auris
Toyota Auris Vis mer

Toyota Auris i kollisjonstest

  1. Store bilder
Føreren i Auris
Føreren i Auris Vis mer


Fem stjerner har blitt standarden for nye bilmodeller de siste årene, alt under dette er en ripe i lakken for store produsenter. Likevel hender det i blant at kjente bilmodeller bokstavelig talt går på en smell og feiler i forsøket på å oppnå høyest mulig klassifisering. Kjente eksempler er BMW med sin 5-serie, og Audi Q7 og Toyota Rav4 som feilet i år.

Sikrere etterfølger

Med tanke på nedturen med Rav4, var det trolig en stor lettelse for Toyota å se Auris` testresultater. Arvtageren til suksessen Corolla, som i sin tid fikk fire stjerner, oppnådde 35 av 37 mulige poeng for voksenbeskyttelse, mer enn nok til fem stjerner. For barnebeskyttelse ble Auris tildelt fire stjerner, også det bra sett i forhold til konkurrentene. Euro NCAP tester også fotgjengersikkerhet ved påkjørsel. Her fikk Auris tre av fire mulige stjerner.

Suksess for Skoda

Skoda Roomster
Skoda Roomster Vis mer


Også andre biler ble testet. Skodas nykomling Roomster fikk i likhet med Auris toppscore for voksenbeskyttelse. Barnebeskyttelsen ble også testet til å være på linje med Auris; fire stjerner. Fotgjengerbeskyttelsen var imidlertid dårligere, med to av fire stjerner.

Korea fremdeles etter

Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe Vis mer


Kia Magentis og Hyundai Santa Fe fikk begge fire stjerner. Barn sitter imidlertid tryggest i Santa Fe som fikk fire stjerner mot Magentis' tre. Når det gjelder fotgjengerbeskyttelse, viste Santa Fe som de fleste andre litt større SUVer seg å være slett. Faktisk så slett at den ikke ble tildelt en eneste stjerne. Magentis var ikke stort bedre og oppnådde én stjerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fotgjengerbeskyttelse er et relativt nytt satsningsområde for mange produsenter, og det er trolig at denne kommer til å bli langt bedre i de aller fleste biler i årene fremover.

Fasit 2006

Chevrolet Aveo
Chevrolet Aveo Vis mer


Bilene som har oppnådd fem sterner tidligere i år er:
Ford S-Max
Ford Galaxy
Opel Corsa
Mercedes B-klasse
Citroën C4 Picasso
Peugeot 207
Lexus IS.

Fire stjerner:
Honda Civic
Mazda 3
Nissan Note
Suzuki SX4
Hyundai Sonata
Land Rover Discovery III
Hyundai Tucson
Fiat Idea
Kia Carnival

Årets utvilsomt dårligste resultat fikk kompaktklassebilen Chevrolet Aveo med skandaløse 1,5 stjerne!

Sikker eller farlig?

Kjøp ikke ny bil før du har sjekket Euro NCAP-resultatene. Vi gir deg full oversikt over samtlige testede modeller. DinSide Motor har siden våren 2003 servert våre lesere full oversikt over alle bilmodeller som er kollisjonstestet hos Euro NCAP. Listene har blitt løpende oppdatert etter hvert som nye resultater har kommet til.

  • Listene finner du i denne artikkelen.
  • Store bilder finner du her.