Ut fra karosseriformen å dømme, ser det ut til at Auris stasjonsvogn får en romslig lasteavdeling Foto: Toyota
Ut fra karosseriformen å dømme, ser det ut til at Auris stasjonsvogn får en romslig lasteavdeling Foto: ToyotaVis mer

Toyota Auris endelig som stasjonsvogn

Toyota Auris har hittil bare vært tilgjengelig som kombikupé. Nå kommer den også som stasjonsvogn – med eller uten hybridteknologi.

Etter at Corolla ble erstattet av Auris i 2007 (selv om Corolla-navnet ble overført til en annen modell), har Toyota manglet en stasjonsvogn i kompaktklassen. Det er neppe optimalt, ettersom 25 prosent av salget i kompaktklassen er stasjonsvogner, i følge Toyota selv.

Når man nå viser en helt ny Auris, tar man ikke sjansen på å miste disse kundene nok en gang. Foreløpig er det bare sluppet dette noe mystiske bildet av Auris stasjonsvogn, men bilen skal vises frem på Paris-utstillingen som åpner mot slutten av måneden. Bildet på toppen av artikkelen har vi gjort lysere for å se mer av bilen, originalen kan ses under. Der er bilen stilt frem sammen med et par andre modeller fra Toyota.

Vi har prøvekjørt nye Yaris hybrid

Hybrid stasjonsvogn

Toyota er i ferd med å differensiere sine hybridprodukter i stor stil, og som et skritt i den retningen varsler de også at Auris stasjonsvogn, eller Touring Sports som de kaller den, også kommer med hybridløsningen fra vanlige, nye Auris. Ettersom vi foreløpig ikke kjenner dataene på denne, kan vi heller ikke si noe om forbruk og utslipp på stasjonsvognen. Men lite kommer trolig til å skille, og vi kan derfor forvente CO2-tall godt ned på 80-tallet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TEST: Dagens Auris hybrid

Like praktisk

Toyota Auris endelig som stasjonsvogn


I likhet med i vanlige nye Auris skal bagasjerommet være upåvirket av hybridløsningen. Det betyr med andre ord at vi her snakker om en praktisk og romslig hybridbil, noe som ikke har vært veldig lett tilgjengelig tidligere, i alle fall ikke i de lavere prisklassene.

Like praktisk som syvseteren Prius+, blir den dog ikke.

Stasjonsvognen er ventet til neste sommer, en stund etter at den vanlige kombikupeen kommer.