Toppløs TT

TT Roadster ble utviklet parallelt med TT Coupe, men først nå presenteres den for markedet. Den firehjulsdrevne versjonen av roadsteren blir ganske unik; sammen med Lamborghini Diablo VT Roadster, er disse de eneste toppløse to-seterne med firehjulstrekk i hele verden!

TT Roadster skal presenteres for publikum under bilmessen i Geneve i begynnelsen av mars. Hvis det går etter planen, skal roadsteren kjøres ut på markedet i sommer. Det toppløse alternativet er ventet til Norge på sensommeren --vi håper bare at den kommer mens det ennå er forlokkende varmt i været.

Samme bil

Bortsett fra den ganske så iøynefallende og betydelige forskjellen med topplokket, så er TT Roadster i all hovedsak den samme bilen som TT Coupe; de har samme motorer, samme gearsystem, samme karosseri, og samme interiør; med unntak av enkelte detaljer.

Samme motorer

TT Roadster blir altså tilgjengelig med de samme motorene som sitter i TT Coupé. Dette vil si to 1,8-litere -- en med 180 hester, og en med 225 hester. Den største sitter sammen med en 6-trinns manuell gearkasse, og kommer kun i Quattro-versjon (firehjulsdrift). 180-hesteren er utstyrt med en 5-trinns gearkasse, og denne kan fås både med forhjulsdrift og i Quattro-versjon. TT Roadster Quattro er, som tidligere nevnt, i en ganske unik posisjon i verden.

Bilen veier 1.310 kilo (med 180 hester og forhjulsdrift), og med de størrelsene på motorene som beskrevet ovenfor, skal 225-hesteren gjøre unna 0-100 km/t på 6,7 sekunder, mens 180-hesteren skal bruke rundt ett sekund mer for å komme opp i samme fart. Toppfart hos den sterkeste er 237 kilometer i timen, mens i den minste er toppfarten 222 km/t.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Maks 7-8% dyrere

Prisene på TT Roadster er ikke satt ennå, men importøren antar at den vil kunne få en prisøkning på maksimalt 7-8% i forhold til TT Coupe. En coupe med 180 hester og firehjulsdrift koster nå 443.500 kroner. Et prispåslag på 8% vil bety en prisøkning på 35.480 kroner, slik at Roadsteren i verste fall vil få en pris på 478.980 kroner.