Toppløs skjønnhet på Aker Brygge

Våren har vært gavmild når det gjelder muligheter for å se superbiler i Norge.

 Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vår fotograf tok turen til Aker Brygge sist fredag, og der sto dette vidunderet - den ultimate versjonen av Audis delvis Lamborghini-baserte superbil. Det dreier seg selvsagt om den åpne versjonen av Audi R8 V10, nemlig R8 Spyder.

Det dreide seg om norgespremieren for denne bilen, som er Audis spydspiss mot supersportsbilverdenen.

Vi prøvekjørte nylig råskinnet Audi RS5. Det kan du lese om her!

313 km/t

R8 deler mye grunnteknologi med Lamborghini Gallardo, og har også fått over motorteknologien – V10-eren. Flere versjoner av denne motoren finnes allerede i S6, S8 og RS6. Ytelsene er ørlite grann svakere enn den lukkede versjonens da bilen er noe tyngre og har større luftmotstand, men spesifikasjonene er uansett heftige: V10 motoren produserer 525 HK, hvilket muliggjør 0-100 km/t på raske 4,1 sekunder. Rett over 8 sekunder senere når bilen 200 km/t-merket. Men kreftene i Audi R8 Spyder stopper ikke her, den kraftige V10-motoren yter nemlig nok til å gi bilen en topphastighet på 313 km/t. (Denne ble ikke nådd på Aker Brygge). Dermed er Audi R8 Spyder noe av det raskeste toppløse som finnes.

Forrige superbil vi beskuet i Norge var Råskinnet fra Lexus, LFA. Den kan du høre og se her.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
R-Tronic

Bilen leveres enten med 6 trinns manuell girkasse eller med den sportslige automatgirkassen R-tronic. Sistnevnte er en singlekløtsjkasse som kan sammenlignes med den som sitter i BMW M5 og M6 (SMG). Dette må ikke blandes sammen med dobbelkløtsjkasser som for eksempel finnes i VW og Skoda under navnet DSG, og i Audi som S-tronic. Audi bruker R-tronic kun i R8, og dette er en mye mer racinginspirert kasse.

Taket kan felles ned i fart

Av standardutstyret kan nevnes Bang & Olufsen høyttalersystem, navigasjonssystem og diode-baserte lys på hele bilen. Stofftaket felles ned på 19 sekunder og det i hastigheter opp til 50 km/t.

Sideblades borte

I forhold til den lukkede sportsbilen har Spyder et annerledes motordeksel samt to "speedster-humper" bak ryggstøttene. Videre kan man se at de såkalte "sideblades" har forsvunnet på den åpne versjonen. Den optiske effekten er at bilen ser lengre ut når den betraktes rett fra siden. Det ble spekulert i at kabrioletversjonen ville få et avtagbart fast tak, men som vi ser er det en klassisk stofftakløsning som er blitt valgt.

Audi R8 Spyder koster fra kr. 2.680.700,-

I den priskategorien finner man for eksempel Mercedes SLS AMG. Les her om vår prøvekjøring av den.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!