Toppløs og sterkere

Ingen store forandringer – bare av med taket og inn med større motor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Toppløs og sterkere
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Brukervennlighet skal være en av grunnene for å sette inn den nye motoren utviklet i samarbeid med moderselskapet Ferrari. I følge Automedia kan både bilen og motoren bli å se på Geneve-utstillingen til neste år.

Lite som skiller

På bildene ser det ut som om Spider-utgaven blir ganske lik 3200 GT som vi kjenner den i dag (testen kan du lese her). De karakteristiske baklysene blir med, og det ser også ut som profilene i panseret også har fått bli med over.

Uten turbo

Den nyutviklede V8-motoren på 4,0-liter yter rett i overkant av 400 hestekrefter. Den får ikke pustehjelp, og skal gjøre Maseratien enklere å kjøre, særlig ved lave turtall. Det påstås også at den skal være mer turtallsvillig enn den gamle 3,2-literen med 370 hestekrefter.

image: Toppløs og sterkere

Også i GT

Halvveis ut i år 2002 vil GT-utgaven få en facelift, og da vil også den bli utstyrt med den nye motoren. Senere samme år er det meningen at Maserati skal gjenintroduseres på det amerikanske markedet. Det er nok også en av grunnene til at bilen får ny motor – den må da klare de amerikanske utslippskravene.

Motoren vil også få plass i en firedørs Quattroporte som skal introduseres i 2003.