Toppløs Nissan - men ikke for Norge

To-liters motor, 165 hester og ikke alt for tung. Jo da, Nissan Varietta har så absolutt egenskaper som kunne gjort den interessant for Norge - spesielt på sommerstid.

For Nissan Varietta er en kabriolet, og på samme måte som Mercedes-Benz gjorde det på SLK, har også Nissan satset på ståltak på Varietta. En detalj som definitivt varmer norske hjerter i vinterkulda.

Fra akseptabel til minimalistisk

Når sommeren kommer er det imidlertid en smal sak å gjøre Varietta om til en fullblods kabriolet, for et fjærlett trykk på en knapp forvandler bilen fra coupe til kabriolet på 20 sekunder - og bagasjeplassen fra akseptabel til minimalistisk.

Turbo - men ikke nevneverdig spennende

Toppløs Nissan - men ikke for Norge

  1. Stort bilde forfra

Under panseret er det imidlertid ikke like spennende. For en to-liters rekkemotor er ikke spesielt banebrytende, selv ikke når det er montert en turbo der. Ei heller 165 hester og et dreiemoment på 192 Nm får mange øyenbryn til å heve seg.

Varietta er en fireseter, men det er vel heller tvilsomt om det er så mange nordmenn som får lov til å prøvesitte Nissan Varietta. Bilene er nemlig kun for hjemmemarkedet - og Nissan Norge kan bekrefte at ingen biler kommer til Norge.