Toppløs Audi A4

Endelig kommer Audi med en ny fireseters kabriolet. Bilen vises i Frankfurt til høsten, hele historien får du her.

Toppløs Audi A4
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Audi A4 kabriolet står klar i butikkene til våren og bærer selvfølgelig mange detaljer fra sine mer familievennlige søsken. Allikevel ser A4 kabriolet både kompakt og sportslig ut. Detaljer som børstet aluminium rundt frontruten er med på gjøre bilen spesiell.

Kun V6-motorer

I første omgang kommer bilen kun med to bensinmotorer. Begge er V6-ere og basismodellen på 2,4 liter vil få 170 hestekrefter og 230 newtonmeter. For de som skal ha mest mulig trøkk, er det 3-literen med 220 hestekrefter som gjelder. Denne gir deg 300 newtonmeter og desto mer skyv.

Begge motorene vil kunne leveres med trinnløs girkasse, noe som vil bli helt nytt i kabrioletsammenheng.

Det sies ingenting om bilen blir tilgjengelig med Quattro.

Helt automatisk

Kalesjen opereres i sin helhet med en bryter og bakruten er i glass med varmetråder. Det skal være fullt mulig å bruke denne bilen året rundt, selv her hjemme. Med taket på har du 315 liter bagasjeplass tilgjengelig. Dette krymper til 246 liter når taket legges ned.

Sikkker

A4 kabriolet skal være 112% prosent stivere enn forgjengeren. I tillegg til å forbedre kjøreegenskapene blir også bilen sikrere. Den har blant annet scoret bra i en Euro-NCAP test. Den har også elektroniske beltestrammere og fire store kollisjonsputer.

I tillegg har den automatisk veltebøyle som ved hjelp av sensorer spretter opp bak baksetene. Sammen med en solid ramme på frontruten skal dette redde liv ved velt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mye standardutstyr

Toppløs Audi A4

Utstyrsnivået skal være bra og inkluderer automatisk betjening av taket, automatisk klimaanlegg, automatiske veltebøyler, elektriske vindusheisere, sentrallås med fjernkontroll og ISOFIX barnesetefester på tre steder. Xenonlys og navigasjonssystem er ekstrautstyr.

Pris…

…er det ingen som vet noe om enda, men det kan sies at den vil koste mye med de motorene som foreløpig er tilgjengelig. BMW 320 kabriolet med 170 hestekrefter koster 489.000 kroner og 330 kabriolet med 231 hestekrefter koster 669.000. Det er naturlig å tro at Audi vil ligge i dette sjiktet. Lansering i Norge blir i hvert fall på vårparten neste år.

  • Her finner du flere Audi-nyheter
  • Her finner du våre Audi-tester