KØER: Drivstoff-tomme biler skaper daglig trafikk-kaos i Oslo, også i Vålerengatunnelen, der all trafikk for tiden presses gjennom ett løp.
KØER: Drivstoff-tomme biler skaper daglig trafikk-kaos i Oslo, også i Vålerengatunnelen, der all trafikk for tiden presses gjennom ett løp.Vis mer

Tomme tanker skaper lange køer

Viking redningstjeneste må stadig oftere rykke ut for å assistere bileiere som har gått tomme for drivstoff. Vegtrafikksentralen opplever daglig at bensin- og dieseltomme biler skaper kork i Oslos tunneler.

Det er ingen hemmelighet at mange nordmenn synes bensin er dyrt, men dette kan sannsynligvis ikke alene forklare hvorfor mange bilister tar så store sjanser at de kjører tanken helt tørr. Uansett årsak - Viking måtte i fjor bistå hele 1.087 bilister med knusktørr tank. Dette er en økning på 30 prosent sammenlignet med 1999, da Viking utførte 835 assistanser i sammenheng med tom tank.

Daglig stans i Oslos tunneler

Vanligvis leder tomme drivstofftanker verken til kaos eller farlige situasjoner. Problemet oppstår når biler blir stående med tom tank i tunneler. Og Vegtrafikksentralen, som har til oppgave å overvåke trafikkavviklingen i Norge, kan fortelle at nettopp dette skjer daglig i Oslos tunneler. Resultatet er blant annet lange køer, men også potensielt farlige situasjoner, ikke minst med tanke på brann.

Ingen reaksjoner

I Norge kan man ilegges gebyrer og forelegg for svært mange forseelser. Du finner en full oversikt over bøtesatsene her. For eksempel koster det 500 kroner å glemme førerkortet og 800 kroner å glemme kjørelyset.

Det er imidlertid ingen sanskjoner knyttet til det å kjøre drivstofftom i tunneler, til tross for at dette kan resultere i langt mer dramatikk enn for eksempel det å glemme førerkortet.

Hva mener du? Bør det innføres forenklet forelegg for å gå drivstofftom i tunneler? Si din mening i vår uhøytidelige meningsmåling.

Artikkelen fortsetter under annonsen