Tøffere og røffere Passat

Volkswagen kommer med en lettere terrengtilpasset versjon av Passat.

Passat Alltrack tåler dårlige veier bedre enn vanlige Passat, blant annet på grunn av ekstra bakkeklaring
Passat Alltrack tåler dårlige veier bedre enn vanlige Passat, blant annet på grunn av ekstra bakkeklaringVis mer

Klassen for lett terrengtilpassede stasjonsvogner har lenge vært dominert av biler som Audi Allroad (A4 og A6), Volvo XC70, Subaru Outback og Skoda Octavia Scout. Volkswagen har vært mer fraværende, til tross for flere Cross-varianter av modeller som Polo og Touran.

Sjekk også nye Peugeot 508 RXH.

Tøffere og høyere

Nå er det imidlertid klart for Passat Alltrack. Som i de fleste andre tilfellene dreier endringene i forhold til standardvarianten seg om en litt høyere bakkeklaring, samt en del visuelle detaljer som skal gjøre bilen mer robust på utsiden.

Bakkeklaringen er økt med noen få centimeter til 165 millimeter, altså fortsatt litt mindre enn de fleste SUVer har, men likevel nok til å gi deg litt ekstra å gå på når veien er dårlig og du kanskje har mye last. Dette er med andre ord et godt alternativ til SUVene.

Detaljer

Designmessig legger man kanskje mest merke til de nye støtfangerne foran og bak og beskyttelsesplatene som kan skimtes under dem. I tillegg er det ekstra beskyttelse både rundt hjulbuene og nede ved kanalene.

Passat Alltrack tåler dårlige veier bedre enn vanlige Passat, blant annet på grunn av ekstra bakkeklaringDropper bensin

Fire motorer er i utgangspunktet tilgjengelige og de er likt fordelt på bensin- og dieselsiden. Den norske importøren velger imidlertid å ikke satse på de turboladde bensinmotorene på 1,8 og 2,0 liter. Begge er forøvrig kjente fra før og de yter 160 og 210 hester.

Kjente dieselalternativer

Det blir derfor diesel som gjelder og her dreier det seg om 2.0 TDI med enten 140 eller 170 hestekrefter. Begge får i norsk sammenheng firehjulsdrift som standard, men det er bare den sterkeste varianten som blir tilgjengelig med DSG.

Forbrukstallene ligger på henholdsvis 0,57 og 0,58 liter for 2.0 TDI med 140 og 170 hestekrefter. Dette tilsvarer 150 og 152 gram CO2.

Til våren

Passat Alltrack får sin debut på bilutstillingen i Tokyo som åpner i starten av desember. Her i Norge skal den være på plass i mars neste år.

Her finner du test av vanlige Passat.