Tøffere Forester

Subaru Forester har fått være i fred i sitt eget segment, en spesialklasse mellom små stasjonsvogner og SUVer. Kanskje det er derfor forandringene er så moderate.

Tøffere Forester
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er lett å kjenne nye Subaru Forester, endringene fra utgående modell er små. Allikevel synes vi, etter bildene å dømme, at Forester har fått et tøffere og renere preg.

Rally

Subaru har valgt å bruke verdensmesterskapet i rally til å profilere bilene sine. Det er sikkert ikke dumt for et merke som konsekvent velger firehjulsdrift for bedre kjøreegenskaper. Trekkene fra rally-lillebror Impreza er lett gjenkjennelig i fronten, særlig er de store runde ekstralysene i frontspoileren karakteristiske.

Markerte trekk

Profilene i karosseriet er blitt mer markerte. Også grillen har fått en tydeligere form, samt at frontlyktene virker mer moderne. Tidsriktige markerte hjulbuer utgjør også en forskjell fra den gamle Foresteren.

Tydeligst er endringene bakfra. Baklyktene er satt på høykant, og har fått trekantform. Bakluken er helt endret med tykkere ramme i nedkant, og den har fått en markert sekskantet form.

Helt ny

Tøffere Forester

Til tross for likhetene er Forester en helt ny bil. Selv om de ytre målene er svært like utgående modell, har Subaru klart å øke sporvidden. Interiøret er nytt, og det skal ha blitt bedre plass innvendig.

Kjent

Subaru Forester kommer til Norge tidlig på høsten i år og vil som i dag bli levert med en 2-liters boksermoter. Ytelsene er som tidligere 125 hestekrefter - og 177 hestekrefter for turboutgaven.

Relaterte artikler:

  • Her finner du flere Subaru-nyheter
  • Her finner du våre Subaru-tester