Kia Carens
Kia CarensVis mer

To nye fra Kia

Kia har introdusert flere modeller for det Europeiske markedet det siste året. Til Norge er 7-seteren Carens først ute i løpet av andre halvår år 2000, og kombikupéen Rio følger etter noe senere.

Carens skal settes i produksjon for det Europeiske markedet i mars til neste år, og den norske Kia-importøren Bertel O. Steen venter at den kan introduseres i Norge i løpet av andre halvår 2000. Rio skal settes i produksjon fra april, men den norske introduksjonen av denne vil sannsynligvis drøye til 2001, da lanseringen av to nye Kia-modeller tett opptil hverandre kan bli for mye.

Carens

Carens er som nevnt en 7-seter, som sammen med flerbruksbilen Joice ble vist på bilutstillingen i Frankfurt i år. Joice er ikke Norgesaktuell, men det er derimot altså Carens. Den kommer til Norge med en 1,8-liters motor, den samme motoren som sitter i Clarus og Shuma. Vi har tidligere omtalt Kia Carens, men da før det ble avgjort hvorvidt bilen ville bli tatt inn til Norge. Du kan lese mer om Carens i denne artikkelen.

Kia Rio
Kia Rio Vis mer

Rio

Kia Rio er etterfølgeren etter Avella, eller Aspire som Avella heter i USA. Rio er en kombikupé på omtrent samme størrelse med Golf (4,215 meter lang / 1,675 meter bred / 1,44 meter høy) skjønt det ikke er den hele og fulle sannheten, da Rio også skal produseres som 4-dørs sedan.

Men for Norges del handler Rio-historien om en 5-dørs kombikupé, da sedanen ikke vil bli importert til våre breddegrader. Rio kommer med en 1,3-liter og en 1,5-liters motor, hvorav den minste vil bli mest aktuell i Norge. 1,3-literen har 84 hestekrefter å by på, mens avhengig av hvilken av to mulige 1,5-litere som kommer til Norge, så får 1,5-literen enten 108 hk eller 95 hestekrefter. Videre ytelser på disse motorene er ikke kjent for importøren ennå.

Artikkelen fortsetter under annonsen

…og kanskje Carnival?

Vi har tidligere omtalt Kia Carnival, som er storesøster og basis for Carens. Denne opprinnelige flerbruksbilen vurderes nå av importøren som aktuell som varebil, og en endelig beslutning om hvorvidt den vil bli en realitet i Norge vil bli tatt i løpet av våren. Du kan lese mer om Carnival her.