Tips: Ekstra billig MC i vinter

Vinteren er definitivt ikke tiden for å kjøre MC. Men er du derimot ute etter å kjøpe motorsykkel kan du spare opptil 20.000 kroner. Sykler er alltid billigere om vinteren enn i høysesongen. I år er det imidlertid mulig å spare ekstra mye: Til våren vil sannsynligvis prisen på nye sykler gå rett til værs. Årsak: sterk Yen.

Tips: Ekstra billig MC i vinter

  1. Vinterpriser MC


På Ensjø i Oslo ligger MC-forhandlerne på rekke og rad. I motsetning til resten av handelsstanden har disse butikkene svært rolige dager nå rett før jul.

-- Vi har til og med pyntet opp butikken med julelys for å lokke folk inn, smiler Kjetil Svendsen, salgssjef i Norges ledende MC-forretning, Jeco MC. Forhandlerne har også en annen lokkemat: Billig MC. Prisen ligger ofte 10.000 under listepris.

-- For å i det hele tatt ha noe å gjøre, er vi tvunget til å selge billig, forteller Svendsen.
-- Dessuten er dette siste mulighet til å kvitte oss med 99-modellene for å få plass til de nye 2000-modellene. Dette er ytterligere med på å presse ned prisen.

Godt prutemonn

Men gi deg ikke med dette. Med litt pruteferdigheter reduserer du prisen med nye 10.000. For selv om ingen selger er glad for å innrømme det: nå er det kundens marked. Noen eksempler: En Kawasaki ZX9R 99-modell var prisantydet til 139.900. For noen uker siden klarte kunden å sikre seg denne sykkelen til 129.000, altså 10.900 under forhandlerens forlangende. Likeledes gikk en 97-modell av samme sykkel for 95.000. Denne var priset til 105.000 av selgeren.

Billig utstyr på kjøpet

Daglig leder for MC Oslo, Kåre Vaskinn, bekrefter ovenfor DinSide at desember og januar er svært gode måneder for å kjøpe MC.

-- En snøfreser kjøper du billigst i juli! Samme med MC: Kjøper du nå som etterspørslen er lav kan du gjøre en svært god handel.

Også for MC-relatert utstyr er det nå lavsesong. Og kjøper du motorsykkelen din nå, kan du få en god pakkeløsning med mye utstyr for en billig penge. Etter det DinSide erfarer gis det rabatter på opptil 70% på MC-utstyr ved kjøp av motorsykkel nå.

Sterk Yen

En annen grunn til å legge turen innom forhandleren nå er at det forventes et kraftig prishopp på japanske sykler til våren. Grunnen er sterk Yen. I dag koster 100 yen ca. 7,8 norske kroner. På samme tid i fjor betalte du bare litt over 6 kroner. Dette tilsvarer en kursoppgang på nesten 30%. Når en MC-forhandler skal importere de nye 2000-modellene fra Japan, må han derfor relativt betale 30% mer per sykkel enn ved import i fjor. Det er selvsagt du som kunde som må betale for denne kursoppgangen.