AutoStep har laget en sammenleggbar hjultrapp som er lett å ta med seg.  Foto: Produsenten
AutoStep har laget en sammenleggbar hjultrapp som er lett å ta med seg. Foto: Produsenten Vis mer

Tips: Du trenger en hjultrapp

Norsk patent gjør livet enklere.

Publisert
Sist oppdatert

Du visste det kanskje ikke, men i vinter kan du trenge en hjultrapp, enten du har en skiboks på bilen eller ei.

Denne er rett og slett smart for alle som pleier å laste ting på taket, eller som skal skrape is av større biler. Eller når vinduene skal vaskes.

En hjultrapp er rett og slett en dings som hektes på hjulet, og som har en fast plate som man kan trå på, for på den måten å komme seg den ekstra halvmeteren høyere opp mot taket eller frontruten på bilen, enn det man klarer uten.

Flere utgaver

Slike hjultrapper er derimot ikke noe nytt. I markeder hvor det er vanlig med store biler har hjultrapper eksistert i lange tider. Ulempen med de fleste er at de er sveiset som en stor enhet som tar stor plass, og dermed oftere blir liggende igjen hjemme.

De store blir med andre ord lett en garasjedings, og da kan man like gjerne bruke en skammel eller gardintrapp.

Norsk patent

Det er når du skal ut på tur den norske patenten er kjekk. AutoStep er en sammenleggbar lettvekter, som likevel gjør jobben. Sammenfoldet tar den knapt plass, og er lett å få med seg. Det er nettopp vekten og størrelsen som er fordelen med AutoStep sin løsning.

På denne måten når du lettere opp på taket på bilen, uten å måtte strekke deg opp langs en møkkete bil, og fortsatt ikke nå helt opp. Når den i tillegg er så liten og lett at du faktisk tar den med deg, så utgjør den faktisk også en nytte.

Flere gode tips

Med skiboks på taket er det ekstra vanskelig uten en slik AutoStep. Det er ofte vanskeligere å finne de rette tingene i en boks enn på et skistativ, og da er denne trappen et godt hjelpemiddel.

For enklere å finne de rette tingene kan det også være et tips å kjøpe en flik med speilfolie og legge på undersiden av lokket innvendig i skiboksen. Da kan du se innholdet i boksen i speilet, for på den måten lettere å finne det du leter etter.

AutoStep selges blant annet på NAF sin nettbutikk, og koster der 599 kroner.

Her kan du se trappa i bruk:

.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer