400 norske bileiere vil få brev fra Nissan om at deres bil må inn til kontroll. Problemet gjelder Nissan Qashqai og NV200. Foto: Jogrim Aabakken
400 norske bileiere vil få brev fra Nissan om at deres bil må inn til kontroll. Problemet gjelder Nissan Qashqai og NV200. Foto: Jogrim AabakkenVis mer

Tilbakekaller 400 norske Nissan

Feil på rattfestet gjør at det kan løsne.

Etter å ha oppdaget en feil som gjør at rattet kan løsne fra rattstammen på enkelte Nissan-modeller, tilbakekaller Nissan nå 51.000 biler på verdensbasis.

I Norge vil i underkant av 400 biler bli tilbakekalt for kontroll.

Dårlig feste

– Problemet ligger i festet mellom rattet og rattstammen, som gjør at rattet kan løsne ved unormalt stor belastning, forteller Marina Manaes Bakkum, kommunikasjonssjef i Nissan Norge til DinSide.

Hun påpeker at det så langt ikke har vært ulykker som følge av problemet, og at det kun er 600 av de totalt 51.000 bilene som faktisk har et slikt defekt feste.

– En sjekk av støpenummeret viser hvilke 600 biler som faktisk har dette problemet, forteller Manae Bakkum.

Les også: Flere trafikksynder "lønner seg"

Eiere vil få beskjed

I Norge er det i hovedsak modellen Nissan Qashqai som vil måtte kontrolleres, i tillegg til et lite antall av modellen NV200.

– Det sendes ut brev innen kort tid til de berørte bileierne, som så må kontakte nærmeste forhandler for en kontroll av sin bil. For de aller fleste vil det kun være snakk om en bekreftelse om at det ikke gjelder deres bil, påpeker hun.

De som derimot har en Nissan med denne feilen på rattet, vil få den reparert hos sin lokale forhandler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det skal være snakk om en enkel reparasjon, og kundene vil få tilgang på lånebil til bilen er ferdig reparert, sier Manaes Bakkum

Les også: Sjekk den nye Ford-SUVen