Foto: Nissan
Foto: NissanVis mer

Tilbake til normalen

Fjerde generasjon Micra skal konkurrere mot VW Polo & Co.

GENÈVE (DinSide Motor): Småbilen Micra havnet nok i skyggen av den langt mer spektakulære Juke på årets Geneve-messe, men er likevel en viktig bil for selskapet.

Nissan Micra kom første gang på markedet i 1982 og overtok etter Cherry - den foregående småbilen som gradvis hadde vokst seg opp i kompaktsegmentet.

Nummer fire

Dette er fjerde generasjon av den lille Nissan-en, som har hatt varierende suksess i markedet gjennom årene. Særlig generasjon 2 har solgt relativt bra her i landet, mens tredje og utgående generasjon nok skremte bort en del kunder med sitt sære utseende. Det er tydeligvis risikabelt i denne bilklassen.

Slik sett risikerer ikke nykommeren å skremme noen - dette er en retur til den klassiske fasongen vi forbandt med Micra på 90-tallet. Enkelte vil antagelig finne den kjedelig i utseendet.

Nissan har store ambisjoner for sin nye småbil. Den skal produseres ved fire fabrikker og markedsføres i 160 land.

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg
Foto: Stian Gihle
Foto: Stian Gihle
Foto: Stian Gihle


Lettere

I forhold til forgjengeren er Micra anno 2010 litt lengre, noe bredere og den har klart lengre akselavstand, noe som skal gi bedre innvendig plass. Bilen er også blitt betydelig lettere enn forgjengeren. Det burde borge for bedre drivstofføkonomi, noe også nye motorer skal bidra til.

Kompressor

 Foto: Nissan
Foto: Nissan Vis mer


De nye motorene deler samme blokk og har tre sylindre og et slagvolum på 1,2 liter. Basisversjonen yter 80 hestekrefter og 108 newtonmeter. Samme motor med kompressor og direkte bensininnsprøytning produserer 98 hestekrefter og presterer en trekkraft på 142 newtonmeter. Denne utgaven disponerer også automatisk start/stopp-teknologi og skal ha et utslippsnivå av CO2 begrenset til 95 gram per kilometer. (Grunnmotoren slipper ut 115 gram per kilometer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utstyrsnivået blir som man kan forvente i denne klassen, med unntak av automatisk parkeringsassistent, en type utstyr som hittil har vært forbeholdt større og dyrere biler.

Salget av nye Nissan Micra starter i Europa i november.

 Foto: Nissan
Foto: Nissan Vis mer