Tiida: Golf-konkurrent fra Nissan

Nissan har vist Tiida for lenge siden, men det har ikke blitt bekreftet før nå at bilen faktisk kommer til Europa og Norge.

Tiida: Golf-konkurrent fra Nissan

Tiida: Golf-konkurrent fra Nissan

  1. Store bilder
Tiida: Golf-konkurrent fra Nissan


Kompaktklassemodeller med fem dører er det nest største segmentet i Norge etter stasjonsvognen. I fjor ble det solgt drøyt 30.000 kompaktbiler med 5 dører og Nissan klarte ikke å dytte ut mer enn 218 Almera som er deres alternativ i klassen. Det er Corolla, Golf, 307, Focus og Astra som regjerer, og det skal mye til for å ta markedesandeler av denne gjengen.

Renault-samarbeid

Nissan samarbeider tett med Renault, og Tiida er antagelig basert på mye av det samme som Renault Megane. Designet er derimot ikke på langt nær så spektakulært som på Megane.

I første omgang blir bilen produsert med en 1,5-liters motor, men en 1,8-liter skal også være på trappene. Det som er mer spesielt er at den på det asiatiske markedet leveres med kombinasjonen firehjulsdrift og automatgir. Velger du en forhjulsdrevet modell har den en trinnløs girkasse (CVT). Hva som blir standard her hjemme er ikke godt å si. Den vil nok mest sannsynlig dukke opp med en manuell girkasse.

Fleksibel

Vi regner med at de innvendige målene vil være veldig like resten av kompaktklassen, men en ting er imponerende på Tiida. Baksetet kan forskyves hele 24 centimeter i lengderetningen. Det betyr at volumet på bagasjerommet kan variere fra 289 til 463 liter.

På et tidspunkt stoppet det litt opp for Nissan, og i Norge satt man igjen med Almera, Primera og Maxima. Ingen av disse ga de helt store volumene og det var X-Trail og King Cab som måtte dra lasset. I det siste har Nissan lansert Pathfinder som både person- og varebil og Navara (Pathfinder pickup). I april prøvekjører vi Note og Qashqai kommer senere i år. I 2007 kommer Tiida. Det skulle dermed bli lysere tider for Nissan fremover.

Det er foreløpig lite informasjon om Tiida, men det kommer nok mye mer utover sommeren og høsten.

Store bilder av Nissan Tiida finner du her.

Her finner du mer Nissan-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder