Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Tiguan med lavutslipp

Legg merke til disse bildene. Tiguan med Bluemotion-merke.

Volkswagen Tiguan kom i 2007 og er en salgssuksess i Norge. Den selger fortsatt godt, og av de folkelige SUVene ligger den som nummer tre, etter Nissan Qashqai og Volvo XC60.

Dagens variant med lavest CO2-utslipp er modellen med dieselmotor, 140 hestekrefter og manuell girkasse. Denne slipper ut 167 gram per kilometer.

Nå går det rykter om at CO2-ustlippet skal ned mot 140 gram sammen med den samme motoren. Om det er 110 eller 140 hestekrefter er uvisst, men mest sannsynlig er det 110-hesteren.

Det blir i så fall en ny effekt for Tiguan sin del.

Så kommer vi til MEN'et. Problemet er at det også finnes informasjon om at Tiguan Bluemotion kun vil bli levert som forhjulstrekker. Tiguan leveres også i dag som forhjulstrekker, men den tilbys ikke i Norge. Dermed er nok heller ikke denne aktuell her hjemme.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Facelift

De som er velinformert om Tiguan, og kanskje har det selv, legger muligens merke til at knappearrangementet for klimaanlegg er nytt på bilen vi har bilde av. Det blir nok innført i det stille og det er ikke snakk om noen facelift for Tiguan foreløpig. Bilen er bare to år gammel på det norske markedet.