Tiger i fåreklær

450 hestekrefter - i en stasjonsvogn? Det låter nesten uvirkelig, men er faktisk sant. Audi RS6 er en av de mest vanvittige bilene som noensinne er satt i produksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Tiger i fåreklær
[Ugjyldig objekt (NAV)]

VÅLERBANEN (DinSide Motor): La oss like godt være ærlige: Ja, vi hadde sommerfugler i maven. Og ja, vi var svette i håndflatene. For selv om man som motorjournalist har vært heldig nok å stifte bekjentskap med en rekke spreke biler, var dette noe spesielt. Vi sto i ferd med å bli kastet ut på Vålerbanen med 450 hestekrefter koblet til gasspedalen.

Vi justerer det skinntrukkede sportssetet, noe som selvsagt foregår elektrisk. Det treekede sportsrattet blir også tilpasset, før vi fester sikkerhetsbeltet. Klarsignal blir gitt og spenningen skal utløses. Vi plasserer automatgirspaken i nederste hakk, som markeres av en stor S, og trykker gasspedalen i bunn.

Voldsomt skyv

Resultatet er voldsomt. Den store stasjonsvognen, som veier nesten 2 tonn, kaster seg fremover på en måte som nesten oppleves som uvirkelig. I løpet av et par sekunder er førstegiret oppbrukt og girkassen legger inn neste trinn. Skyvet er voldsomt og vi presses igjen inn i seteryggen. Vi rekker såvidt å registrere at vi allerede har passert 100 kilometer i timen, før det er tredjegirets tur.

Tredjegiret er minst like rått. Den berusende akselerasjonen akkompagneres av et fantastisk lydbilde. Motoren og eksosanlegget produserer nemlig en symfoni som vanskelig lar seg beskrive. Men hvis du klarer å tenke deg et kappløp mellom en Chevrolet Corvette og en italiensk motorsykkel med V-twin-motor, ispedd høyfrekvente turbohvin, så er du i nærheten.

Rå bremser

image: Tiger i fåreklær

Vi nærmer oss en høyresving faretruende raskt, og flytter foten over til bremsepedalen. De rå bremsene hogger til og reduserer farten raskt og udramatisk. Vi går inn i svingen og merker oss at den store stasjonsvognen krenger overraskende lite, til tross for at farten fortsatt er i nærheten av høyeste lovlige hastighet her i landet. Svingen er straks rundet og vi tar sjansen på å trykke gassen i bunn igjen.

Vannvittig tanke

I løpet av et par tideler har girkassen tatt oss ned i andregir og den vanvittige motoren får igjen vise hva den duger til. Med et brøl skyves vi bakover og bilen fremover. Enorme krefter flytter oss mot neste sving. Vi merker at sommerfuglene har forsvunnet og at det i stedet har begynt å vokse små horn i pannen. Samtidig merker vi at en helt vanvittig og urealistisk tanke er i ferd med å utvikle seg - vi begynner å fundere over hvordan det ville vært å eie en slik bil.

Lurer du på det samme? Les mer om tigeren i fåreklærne her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!