Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Tidenes råeste Aston Martin på vei

Nå nærmer den store dagen seg - lanseringen av superbilen Aston Martin One-77.

Disse bildene har Automedia tatt på den legendariske nordsløyfa av Nürburgring, "Det grønne helvetet". Det betyr at bilen er inne i sin endelige testfase før den skal ut på markedet.

Markedet det er snakk om er lite og eksklusivt. Grunnen til at bilen heter det den gjør - Aston Martin One-77 - er nemlig at det kun skal bygges 77 eksemplarer og at hver bil derfor er nettopp én av 77. Vi skrev om denne bilen så tidlig som i august 2008 da et første bilde ble offentliggjort.

Her kan du forresten lese om den første presentasjonen - med video - som kom fra Aston Martin i oktober samme år.

Større enn noen sinne

Bilprodusenten har flere ganger vært nær ved å forsvinne, men under Fords eierskap ble firmaets eksistensgrunnlag konsolidert og antall produserte biler økte til rekordnivåer. Dagens modeller DB9, DBS og særlig V8 og V12 Vantage er de mest suksessrike i Aston Martins historie. Nylig lanserte Aston en luksussedan, Rapide, og til og med en eksklusiv småbil: Cygnet. Idag er altså det britiske luksusmerket bedre rustet enn noen gang før til å møte fremtiden.

Vår test av V8 Vantage.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: AutomediaEksklusivt

Samtidig glemmer ikke firmaets ledere at grunnverdien i Aston Martin er eksklusivitet. Dette er blitt understreket i enda større grad etter at Aston ble separert fra Ford og overtatt av et konsortium ledet av Prodrive-sjef David Richards. Det er derfor viktig til enhver tid å tilby noe helt utenom det vanlige. Siden superbilen Vanquish forsvant ut av modellrekken har vi ventet på et nytt flaggskip.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hyper-rask

Og her er den. One-77 (vi vet ikke om modellen faktisk kommer til å hete det), er altså til testing på bane og de som har hørt lyden av den bedyrer at det er en fantastisk opplevelse. Bilen er utstyrt med en V12-motor på 7,3 liter som yter minimum 700 hestekrefter. Dette skal gi ytelser på ypperste superbilnivå: En toppfart på godt over 350 kilometer i timen og 0-100 på 3,3 sekunder. Til sammenligning bruker en Mercedes SLS AMG 3,8 sekunder.

Nå gleder vi oss til å få se den ferdige produksjonsmodellen i virkeligheten. Vi regner med at den vil bli vist i Genève i mars.

Bilder fra Aston Martins fantastiske historie kan du se her.