Think med sportsbil-batterier

Think har inngått et samarbeid med Tesla Motors om levering av batterier til nye Think City.

Tesla Motors produserer i dag Tesla Roadster, verdens raskeste elektriske sportsbil. Med en akselerasjon fra 0-100 på drøyt fire sekunder og en rekkevidde på 400 kilometer, er den overlegen alt annet som er av el-biler på markedet i dag. Og mye av hemmeligheten til de voldsomme ytelsene og den imponerende rekkevidden ligger i de avanserte litiumbatteriene som Tesla Roadster til sammen har 7.000 av.

Think vil imidlertid klare seg med 3.000 enkeltbatterier når leveransen av de første testeksemplarene starter like over sommeren.

Supplement

Think med sportsbil-batterier

Think med sportsbil-batterier

  1. Store bilder


Tesla-batteriene vil ikke erstatte de nåværende fra produsenten Zebra, men snarere utgjøre et alternativ. Kunden vil så kunne velge mellom de to ulike batteripakkene. Leien blir i likhet med ytelsene og rekkevidden den samme. Think uttaler at det er bruksmønsteret til kunden som avgjør hvilken batteripakke som er best egnet.

Hver sin styrke

Det er nemlig styrker og svakheter ved begge løsninger. De nåværende Zebra-batteriene er mindre følsomme for ekstreme temperaturer i begge ender av skalaen og egner seg slik sett bedre i tropiske og arktiske klimaer. I Norge vil det aldri bli så varmt at det i det hele tatt blir en problemstilling. Kulde vil normalt sett heller ikke være en utfordring, selv om man i ekstremt kalde deler av landet kan profittere noe på å velge Zebra-pakken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tesla Roadster
Tesla Roadster Vis mer


Tesla-pakken er først og fremst mer passende for dem som bruker bilen uregelmessig. Grunnen er at batteriene i langt mindre grad tappes for strøm når bilen står ubrukt og ikke er plugget i.

Posisjonering

Samarbeidet handler fra Thinks side også om posisjonering for fremtiden. Tesla er nemlig per i dag verdens fremste produsent på batterier og gjennom samarbeidet vil Think på et tidlig tidspunkt få tilgang på de til en hver tid beste batteriene.

Neste år

Think vil motta de første prøveeksemplarene til høsten. Rett over årsskiftet regner man med å ha kommet i gang med salget av Think med Tesla-batterier.

  • Store Think-bilder
  • Les mer om Tesla Roadster her!
  • Her finner du mer Think-stoff:

  • Tester
  • Nyheter