Det blir lite "FlowerPower fra Think fremover.
Det blir lite "FlowerPower fra Think fremover. Vis mer

Think er konkurs - igjen

Eventyret med en elbil fra Aurskog er over for denne gang.

Publisert
Sist oppdatert

Nok en gang må vi skrive en artikkel om Think med problemer. For to år siden skrev jeg at Think nærmet seg slutten, takket være dårlig utnyttelse av en unik mulighet. Think skulle helst hatt godt fotfeste og være godt etablert før toget med elbiler fra de store bilprodusentene rakk å treffe markedet. Den gang rådet jeg Think til å sette store speil på bilene sine fremover, så de lettere kunne se når dette toget kom. Da ville de nemlig bli blåst av banen som et løvblad i vestlandsvind. Nå har toget kommet, vinden har truffet Think, og oppbudsbegjæringen er levert skifteretten i Asker og Bærum.

Kunder ventet, og venter

I vår slet Think med både ”høna og egget”, da biler stod ferdig produsert i Finland mens kundene satt hjemme og ventet. Think fikk derimot ikke bilene av Valmet Automotive før Valmet hadde fått pengene sine, og kundene ville naturligvis ikke betale bilene før de ble levert. Selv den gang gikk James Andrew i Think ut og sa at leveransesituasjonen snart ville være normalisert. Nettopp leveranseproblemer har vært et gjentagende problem for Think, som også har slitt med å betale andre underleverandører gjennom tidene.

Den praktiske Think

En tung kamp

Think Ox fikk aldri se dagens lys.
Think Ox fikk aldri se dagens lys. Vis mer


Det er nå 20 år siden Think ble etablert, men jubilanten har lite å juble over. De ansatte har fått beskjed om oppbudet av Think Global, og vet smertelig godt hva dette innebærer. I forbindelse med konkursen ryktes det om svimlende summer i gjeld. Ford gikk inn som eiere i 1999. Da de trakk seg ut noen år senere gikk det over ende igjen. Etter ytterligere kapitalinnskytelse holdt det knapt en liten stund før de ble satt under administrasjon. Det er med andre ord en broket historie de har å fortelle. I biografen om Think vil det stå veldig mye om stor tro og lite penger. Nå er det over, i hvert fall foreløpig.

Her finner du alt om Think

Kunder venter

Det finnes fortsatt kunder der ute som venter på bilene sine, og det finnes fortsatt biler som ikke er solgt. For begge er det håp, men ingen vet stort om fremtiden. Senest tidligere i dag kjørte jeg gjennom Aurskog, og veiskiltet som merket veien inn til Think hang fortsatt på stolpene ute i veikanten. Nå risikerer de å bli plukket ned for godt, og et stykke norsk bilhistorie kan med det være over. Er det nå på tide å la Think få hvile i fred?

Fortsatt lyst på elbil? Her kan du lese hva som finnes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer