Think dekker alle batteri-kostnader

Så lenge eieren betaler for "mobilitetspakken", vil Think Global ta seg av alle kostnader knyttet til Think City II-batteriet. Forutsetningen er at selskapet overlever.

Batteripakken i Think City II utgjør en meget stor del av bilens totalkostnad. Og fordi Think-batteriet har begrenset levetid (mellom 7 og 10 år ifølge produsent) er det svært interessant hvem som skal ta kostnaden den dagen bilens "hjerte" er modent for utskifting.

Da vi snakket med Think Global på mandag, kunne ikke selskapet gi et klart svar på dette spørsmålet. I dag kan imidlertid Think Global opplyse at selskapet vil dekke alle kostnader knyttet til bilens batteri-pakke. Det betyr at eieren slipper å bekymre seg for fremtidige kjemperegninger.

11.640 kroner per år

Det er imidlertid knyttet et par forutsetninger til denne "batterigarantien". For det første forutsettes det at eieren løpende betaler for den såkalte "mobilitetspakken", noe som i dag koster 975 kroner per måned. Adderer vi opp dette beløpet kommer vi opp i snaue 12.000 kroner årlig, drøye 58.000 kroner hvert femte år og drøye 116.000 kroner hvert tiende år. (OPPDATERT: Det viser seg nå (16.03.07) at "mobilitetspakken" utløser moms, og at prisen i praksis blir 1.216 kr per måned, snaue 15.000 kr per år, snaue 73.000 kr hvert femte år og snaue 146.000 kr hvert tiende år.)

Avhengig av at selskapet overlever

Think dekker alle batteri-kostnader


Den andre forutsetningen er at Think Global overlever. Foreløpig er det nemlig ikke satt av penger i noe "batterifond", som kan tre i kraft dersom selskapet skulle gå over ende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Think Global kan imidlertid opplyse at selskapet arbeider med slike planer. Målet er å opprette et uavhengig selskap som skal ha ansvar for alt som har med batteripakken å gjøre, uavhengig av hva som skjer med Think Global. Det gjenstår imidlertid å se om et slikt selskap blir opprettet og i hvilken grad selskapet får finansielle muskler til å kunne garantere for at Think-eiere også om fem, ti og femten år vil slippe å forholde seg til store batteri-regninger.

Nybilgaranti og serviceintervall

Mandag skrev DinSide Motor også at det råder uklarhet omkring nybilgaranti og serviceintervall. På disse områdene har Think Global ennå ikke konkludert. Think Global opplyser imidlertid at bilene minimum vil følges av ett år nybilgaranti og at de sannsynligvis vil lande på tre år, som er normalen her i landet. Videre opplyses det at selskapet sannsynligvis vil gå for 18 måneders serviceintervall.

Relaterte artikler:

  • Think: Glemte å informere om moms
  • Nye norske Think - fra A til Å
  • Her finner du mer Think-stoff:

  • Tester
  • Nyheter