TEST: Zappy - Kontaktskapende leketøy

Zappyen er nesten som en hund. Men den har tre store fordeler: Den driter ikke i stua, den tigger ikke ved matbordet, og du slipper å gå tur med den hver morgen.

TEST: Zappy - Kontaktskapende leketøy


Jeg har aldri hatt hund. Men fra det jeg har hørt fra folk som har hund, har jeg fått en klar oppfatning av at en luftetur med hunden ofte bringer hundeeieren i kontakt med ukjente mennesker. Det er her den største likheten mellom Zappyen og hunden åpenbarer seg: Er du ute på tur med Zappyen, kan du banne på at det kommer noen bort til deg og beundrer, klapper, snur og vender på sparkesykkelen din. - Et stalltips for kontaktsøkende sjeler, med andre ord!

Farsott

De fleste har sikkert registrert denne farsotten av sparkesykler som har fløyet over landet - og som i hvert fall har inntatt hovedstaden. Sparkesykkelen har vært et kjent og beryktet leketøy for barn i tidligere tiår. Den var beryktet på grunn av sine noe lumske kjøreegenskaper som nok resulterte i mer enn èn kul i panna.

Nå er sparkesykkelen tilbake, men nå er den vel så populær for den voksne delen av befolkningen, som for barna. Det er den manuelle utgaven vi ser mest på veiene, men det finnes også alternativer for de som er litt latere.

Go-Ped: Ulovlig på offentlig vei

De fleste har sikkert hørt eller lest om den bensindrevne varianten av sparkesykkelen: Go-Peden. Problemet med denne, er at det ikke er lov til å ferdes på offentlig vei med den - og da er jo egentlig poenget borte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Zappy - men er den lovlig?

Så er det Zappyen. Denne er batteridrevet, og går en del saktere enn Go-Peden. Men hva sier lovverket egentlig om denne farkosten - og finnes det et entydig svar? Du kan lese mer om hvorvidt du har lov til å ferdes på offentlig vei med Zappyen, i artikkelen om lovlighet.

Det er neppe noen tvil om at Zappyen vekker oppmerksomhet og setter deg i kontakt med masse mennesker. Men hvor stor praktisk nytte har den egentlig? Dette kan du få svar på ved å lese videre i komfort og anvendelighet.