TEST: VW Passat 1.9 TDI 130 hk Highline stv.

Vi kan ikke kritisere Volkswagen Passat Tdi Highline for å være dårlig utstyrt. Men vi kan påpeke at den er på grensen til å bli hakket for jålete.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: TEST: VW Passat 1.9 TDI 130 hk Highline stv.
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Kromlistene har så definitivt fått sin renessanse etter at de forsvant engang på 80-tallet. Bare se på nye Volkswagen Passat 130 Tdi Highline 4Motion.

Krom, krom og mer krom

Her er det sirlige krom-lister rundt vinduer, på beskyttelseslistene langs sidene av bilen og på støtfangerne. Og skulle ikke det være nok, kan vi berolige med at grillen på Passat snart består av mer krom enn hva Rolls-Royce bruker på sin samlede årsproduksjon. For å runde det hele av; Volkswagen har naturligvis også forkrommede tak-rails.

Jålete, spør du oss.

Skinn og alcantara standard

Også innvendig har Volkswagen pyntet opp Passat Highline. Vår bil var rikelig utstyrt med skinn og alcantara, i tillegg til treverk på midtkonsollen, rundt girspaken og på dørsidene. Eventuelle tvilere bør derfor ikke tvile lengre. Volkswagen Passat har forandret seg fra å være en traust familiebil i mellomklassen til å bli en ekte luksusbil – i alle fall i Highline-versjon. Sportsseter i skinn og alcantara, klimaanlegg, kjørekomputer, skinntrukket ratt, girspak og håndbremsgrep -for å nevne noe - er standard.

Ikke gratis

Gratis er Passat Highline ikke. Vår bil med en dieselmotor med 130 hestekrefter, firehjulsdrift (4MOTION), og ikke minst i Highline-utstyrsnivå, koster sine 362.550 kroner. Mye penger, men ikke for mye med tanke på utstyrsnivået.

Om den er verd sine 362.550 kroner, og om Passat har tatt det endelige steget opp i luksusklassen, kan du finne ut ved å lese resten av testen. Andre del finner du her.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!