TEST: VW Golf Plus 2,0 TDI

Volkswagen har nå den beste dekningen av behovene i familiebilsegmentene med hele fem biler - seks hvis Passat stasjonsvogn regnes som en egen variant. Golf og Jetta er greie for dem med relativt beskjedne krav til plass, Touran og Passatene er utmerkede for de med store plassbehov. Midt i mellom finnes Golf Plus, som vi nok en gang kan konstatere er et bra kompromiss for mange.

TEST: VW Golf Plus 2,0 TDI
TEST: VW Golf Plus 2,0 TDI


I mai i år testet vi nye Golf Plus for første gang, dengang med en 1,9 liters TDI-motor med 105 hestekrefter under panseret. Vi oppdaget dermed en ny tolkning av kompaktbilen, en bedre utnyttelse av plass takket være bruk av øket høyde, uten å forflytte seg til fleksibil-segmentet

Mer Golf enn Golf

I den grad femte generasjon Golf for mange var en relativ skuffelse i det at den ikke utgjorde en mer markant utvikling av konseptet kompakt familiebil, kan man på sett og vis si at Golf Plus i dag er den "egentlige Golf". Den stemmer nemlig bedre med den generelle utviklingen i markedet - det vil si mot bedre plassutnyttelse og mer praktiske hensyn. (Peugeot på sin side integrerte denne utviklingen direkte i sitt generasjonsskifte mellom 306 og 307). Touran på sin side er klart forankret i fleksibil-segmentet, og greier seg meget bra der.

Tiltaler eldre og nyetablerte

Denne typen bil passer godt til behovene til folk som er over den vesentlige del av sitt yrkesaktive liv og ønsker komfort uten å trenge enorme mengder plass, men også setter pris på en høy sittestilling i bil. For småbarnsforeldre uten de helt store budsjettene vil den appellere med sin bedre plassutnyttelse i et kompakt ytre. En Golf... Pluss. Mercedes har på sin side valgt å gjøre sin entré i kompaktsegmentet direkte med en bil av denne typen: B-klasse.

Denne gangen har vi tatt for oss en variant som ligger i det øvre sjiktet pris- og ytelsesmessig: Golf Plus 2,0 TDI Sportline. Med sitt sportslige oppsett og sin kraftige 140-hesters dieselmotor er det en spennende variant å prøve. Men hvor godt passer denne spesifikasjonen til forventningene denne bilens kunder har? Her kikker vi på hvordan motor og kjøreegenskaper kler Golf Plus.